Leto na pauzi: U Vojvodinu stiže oluja, i ostatku Srbije hladan tuš! (FOTO)
Foto: Beta

tražili ste - gledajte!

Leto na pauzi: U Vojvodinu stiže oluja, i ostatku Srbije hladan tuš! (FOTO)

RHMZ je objavio upozorenje zbog mogućnosti da danas popodne u Vojvodini dođe do kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom i oko 20 mm kiše.
Objavljeno: 15:10h

Sutra se očekuju obilne padavine, po podne i uveče najpre na zapadu i jugu Srbije, a tokom noći i u subotu ujutru i pre podne na severu i istoku.

U većini mesta biće od 20 do 30 mm padavina, lokalno i oko 50 mm, uz mogućnost kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Kako se navodi u saopštenju RHMZ, sutra će biti osetno svežije, umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom po podne, uveče i tokom noći kada se očekuju obilne padavine i to prvo u zapadnim i južnim krajevima, a potom na severu i istoku. Moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode, grad i olujni vetar.

Za veći deo Srbije danas i sutra je na snazi narandžasti meteoalarm kojim se označava opasno vreme.

foto: fonet

Prognozirane su opasne vremenske pojave takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Vetar će biti slab i umeren, u Vojvodini i na planinama povremeno jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 13 do 18 C, na jugu i istoku do 22 C. Najviša temperatura od 20 C na severu do 27 C na istoku.

foto: Beta

U Beogradu će sutra biti umereno do potpuno oblačno i osetno svežije, pre podne uglavnom suvo, po podne, uveče i tokom noći kiša, pljuskovi i grmljavina, lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode, veća količina padavina, grad i olujni vetar.

Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura 17 C, najviša 22 stepena.

(Espreso.co.rs/agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.