SKOK OBOLELIH OD KORONA VIRUSA U GRČKOJ! Čak 20 Srba pozitivno na virus
20 Srba pozitivno na virus u Grčkoj, Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

OBOLELI U GRČKOJ

SKOK OBOLELIH OD KORONA VIRUSA U GRČKOJ! Čak 20 Srba pozitivno na virus

Nadležni u ovoj državi saopštili su da je u poslednjih 24 sata registrovano 43 novozaraženih korona virusom, od koji je 36 slučajeva infekcije "uvezeno", javljaju lokalni mediji

Objavljeno:

Grčki mediji navode da je većina od 36 uvezenih slučajeva došlo iz Srbije, tačnije njih 20, a ostali su došli iz drugih zemalja. Vlasti u Grčkoj su jutros u šest sati ujutru zatvorili granice za građane osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola, a naši građani koji su kao turisti već u Grčkoj, moći će da ostanu tamo do kraja aranžmana i da se vrate u Srbiju.

Upozoravamo građane da ne kreću na put prema Grčkoj kako bi se izbegla situacija da se veliki broj naših građana zatekne u putu ili na grčkim graničnim prelazima bez mogućnosti da uđu na teritoriju Grčke - rekao je u nedelju ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Portparol vlade u Atini Aristotelia Peloni, prenela je agencija ANA, rekla je da je - prema novim epidemiološkim podacima odlučeno da se obustavi ulazak srpskih državljana u Grčku od ponedeljka, 6. jula, od 06:00 časova ujutru, pa do 15. jula.

Prema poslednjim podacima, 3.562 osobe zaraženo je korona virusom, a 192 osobe su preminule.

Draganin muž je u Grčkoj saznao da je pozitivan na koronu - Hvala bogu da su ga testirali

Među srpskim turistima koji su odlučili ove godine da odmor provedu u Grčkoj bila je i Dragana Milošević sa porodicom. I upravo je ona bila među prvima koja je 2. jula u Fejsbuk grupi Grčka info objavila post o pozitivnom rezultatu na infekciju korona virusom.

U nedelju, 28. juna su stigli u Grčku, a na granici je testiran samo Draganin suprug. U sredu, 1. jula je usledila vrlo neprijatna situacija u kojoj su se našli.

Strepeli smo tri dana i kada je zazvonio telefon sa brojem iz Atine, sve nam je bilo jasno. Osećali smo se grozno! Javili su nam telefonom, na engleskom jeziku i bili su vrlo ljubazni i profesionalni - navodi Dragana.

Bonus video:

( Espreso.co.rs / Telegraf.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.