Ovo su najveće misterije Srbije od kojih će vam se zalediti krv u žilama! (2. deo)! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuter

Bunari bez dna, sveto drveće i ukleta brda

Ovo su najveće misterije Srbije od kojih će vam se zalediti krv u žilama! (2. deo)! (FOTO) (VIDEO)

Danas vam donosimo drugi deo kolekcija nekih od najvećih misterija u našoj zemlji. Ljudi su u njih verovali, veruju i verovaće. Protiv toga ne možemo - ama baš ništa
Objavljeno: 21:23h

Žrnov

Ni dan danas ne postoji realno objašnjenje za temeljno uništavanje ostataka neprocenjive srpske istorije, osim hirovitosti jugoslovenskog monarha i duboke privrženosti masonima koji su navodno glavni krivci za nestanak Žrnova.

Nekada se na mestu gde danas ponosno stoji spomenik Neznanom junaku na Avali čvrsto uzdizao srednjovekovni grad-tvrđava Žrnov ili Žrnovan. Gde su danas ostaci Žrnova, za koji više od polovina Beograđana čak ne zna ni da je postojao?

Davne 1934. godine kralj Aleksandar Karađorđević, brutalno ga je uništio, sravniši ga sa zemljom, zanavek ga poslavši u zaborav.

Arheolozi tvrde da je Žrnov, grad na najvišem vrhu Avale, bio jedno od šest najvažnijih utvrđenja Srbije, kao i da je zlatno doba imao u vreme Srpske despotovine, a da je podignut na zahtev despota Stefana Lazarevića. Navodno je izgrađen na temeljima stare rimske osmatračnice, a ime je dobio po žrvnju koji je služio za meljenje rude nalažene u podnožju brda.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.