Vampiri, uklete devojke, magija Vlaha: Najveće misterije Srbije, #5 će vam zalediti krv u žilama! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

SrpskI Folklorni horor uživo

Vampiri, uklete devojke, magija Vlaha: Najveće misterije Srbije, #5 će vam zalediti krv u žilama! (FOTO) (VIDEO)

Ovo je kolekcija nekih od najvećih misterija u našoj zemlji. Ljudi su u njih verovali, veruju i verovaće. Protiv toga ne možemo - ama baš ništa, jer je Srbija zemlja koja je puna misterija, dok je narod u njoj sklon verovanju u paranormalne pojave

Objavljeno: 16.07.2016. 22:30h
  • 112

Đavolja varoš

foto: Stock

Jedna legenda kaže da su se đaci, koji su više voleli provod nego učenje, opkladili sa đavolima da će ih nadmudriti. Izgubivši opkladu đavoli su se pretvorili u glavutke, a đaci, ogrešivši se o dati zavet, pretvorili su se đavole. Druga legenda kaže da se u dalekoj prošlosti tu nalazilo dobro utvrđeno naselje čiji stanovnici nisu želeli da se pokore strašnom vladaru koji je bio zao kao sam đavo. Zbog te napokornosti vladar se naljutio, sakupio silnu vojsku i porušio grad, a njegove stanovnike pretvorio u kamene figure. 

Po trećoj legendi zemljani stubovi nisu ništa drugo no okamenjeni svatovi iz dve različite porodice koje su se davnoj prošlosti posvađale oko iste devojke. Obe porodice su poslale svoje svatove po devojku, ali su se oni sreli na mestu Đavolje Varoši. Obe porodice su želele da devojka bude baš njihova, pa da bi se izbeglo prolivanje krvi, neka tajanstvena sila ih je kaznila i okamenila.

Gotovo niko ne sme da zanoći u Đavoljoj Varoši, jer meštani šire priču da se iza pola noći, celim ovim područjem čuju zaglušujući i nestvarni krici i hučanje koje kao da dolazi iz dubine zemlje.

Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media