HITNO SE OGLASIO GORAN VESIĆ! Ima najnovije informacije o koroni, ovo nas čeka!
Goran Vesić, Foto: Printscreen/TV happy

važno

HITNO SE OGLASIO GORAN VESIĆ! Ima najnovije informacije o koroni, ovo nas čeka!

U privremenoj kovid bolnici moći će da bude smešteno 500 pacijenata obolelih od korona virusa

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je u nedelju uveče da je počelo čišćenje i dezinfekcija Štark arene i da će vojska danas početi s postavljanjem kreveta.

"Arena treba da primi 500 zaraženih sugrađana, a razlog otvaranja ovog objekta je da bi se rasteretili kapaciteti bolnica. Na taj način bi oni koji imaju lakšu kliničku sliku mogli da budu tu, a ne u bolnicama", rekao je Vesić.

"Počeli smo nameštanje privremene Kovid bolnice u Beogradskoj areni. Grad Beograd će posao završiti noćas do 05.00 sati da bi posle nas usla Vojska Srbije sa krevetima. Arena će sutra do podneva biti spremna za prijem pacijenata", napisao je Vesić na Fejsbuku.

U privremenoj kovid bolnici moći će da bude smešteno 500 pacijenata obolelih od korona virusa.

Prvi pacijenti bi, prema njegovim rečima, u najveću dvoranu na Balkanu trebalo da budu smešteni već sutra, dok će još 240 mesta biti obezbeđeno u Ortopedskoj bolnici na Banjici koja se vraća u kovid sistem.

Za vreme prvog udara korone, od marta do maja, nije bilo potrebe da se Arena pretvara u privremenu bolnicu, pošto su bili dovoljni kapaciteti Hale 1 Beogradskog sajma.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.