POZNAT JE DATUM: Grci objavili do kada srpski turisti neće moći da uđu u zemlju
Grčka / Ilustracija, Foto: EPA-EFE/ DIMITRIS TOSIDIS

HITNO

POZNAT JE DATUM: Grci objavili do kada srpski turisti neće moći da uđu u zemlju

- Na osnovu analize epidemioloških podataka odlučeno je da se obustavi pristup državaljana Srbije Grčkoj sa svih tačaka ulazaka bez izuzetka

Objavljeno: 15:55h

Republika Grčka odlučila je da zbog epidemiološke situacije zatvori granice za prijem srpskih turista, a zabrana će važiti od sutra u 6 ujutru, pa sve do 15. jula.

- Na osnovu analize epidemioloških podataka odlučeno je da se obustavi pristup državaljana Srbije Grčkoj sa svih tačaka ulazaka bez izuzetka. Zabrana stupa na snagu sutra, u ponedeljak 6.7. u 6 ujutru, pa sve do 15. jula - navodi se u saopštenju grčke vlade.

- Jedini izuzetak su posebni razlozi zbog kojih neko može i mora preći granicu. Grčka u saradnji sa svojim partnerima iz EU, zadržava pravo da stalno preispituje svoju politiku. Vlada u saradnji sa nadležnim službama konstantno analizira i procenjuje podatke, tako da se otvaranje za strane posetioce vrši u skladu sa rizikom po javno zdravlje - ističu.

Kako "Telegraf" saznaje, turisti koji su već u Grčkoj moći će da završe svoje aranžmane kao što je bilo planirano, te da se normalno vrate kući.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.