ŠUMADIJSKI OKRUG: 13 novozaraženih, svi iz Kragujevca
Koronavirus / Ilustracija, Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ, Ilustracija

NOVI SLUČAJEVI

ŠUMADIJSKI OKRUG: 13 novozaraženih, svi iz Kragujevca

U Kliničkom centru Kragujevac juče je bilo hospitalizovano 62 osobe, od kojih su na respiratoru šest, a kako je kazao direktor te zdravstvene ustanove Predrag Sazdanović smešteni su kovid pacijenti sa težim oblicima bolesti, koji zahtevaju više kiseonične terapije i sa težom kliničkom slikom

Objavljeno:

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Kragujevac, do ponoći je u Šumadijskom okrugu registrovano 13 novih slučajeva pozitivnih na virus korona, od čega su svi iz Kragujevca, saopštio je direktor Instuta Dragan Vasiljević.

U Kliničkom centru Kragujevac juče je bilo hospitalizovano 62 osobe, od kojih su na respiratoru šest, a kako je kazao direktor te zdravstvene ustanove Predrag Sazdanović smešteni su kovid pacijenti sa težim oblicima bolesti, koji zahtevaju više kiseonične terapije i sa težom kliničkom slikom.

Sazdanović je kazao i da su juče imali veći broj primljenih pacijenata nego ikada u jednom danu i dodao da je karakteristično da se više javljaju Kragujevčani, pacijenti iz regiona Šumadije nego ranijih dana, prenosi portal ikragujevac.com.

Prema rečima Sazdanovića, KC Kragujevac je pre 10 dana dobio od Ministartsva zdravlja novih 15 respiratora da bi pojačao kapacitete, a povećan je broj mesta sa kiseonikom.

Pretvorili smo Kliniku za neurologiju u kovid bolnicu i povećali kapacitete za više od 20 mesta, odnosno na preko 240 mesta u ovom trenutku“, rekao je Sazdanović dodajući da je to samo priprema za ono što se očekuje u sledećih 10 do 15 dana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.