CREPOVI SU ZAVRŠILI U KREVECU MALOG NIKOLE (3) IZ KRUŠEVCA: Nevreme im je uništilo sve, dete se spasilo ZA DLAKU
Ispovest porodice Simić, Foto: Novosti/S. Babović

OGROMNA ŠTETA

CREPOVI SU ZAVRŠILI U KREVECU MALOG NIKOLE (3) IZ KRUŠEVCA: Nevreme im je uništilo sve, dete se spasilo ZA DLAKU

Rupe na dva krova pokrivene su najlonom,ali ogromna količina vode već je nanela značajnu štetu

Objavljeno:

“Sve se dogodilo nekih 7 minuta posle ponoći, puklo je kao da je avion pao” - svedoči za “Novosti” Aleksandar Simić, na čiju je kuću usled neverovatno nevremena u Kruševcu, završilo dve trećine krova Osnovne škole “Vuk Karadžić”! - Lomljava se čula kao na filmu i krov se otvorio. U dečiju sobu uleteli su crepovi i silan lom, tačno ispod bio je krevetac našeg sina Nikole od tri godine. Ne znam šta da kažem...Samo neki metar dalje, zajedno smo gledali televiziju u tom trenutku...Šta je moglo da se dogodi ne smem ni da pomislim...

foto: Novosti/S. Babović

Na licu mesta na spratu jednog od dva stambena objekta u dvorištu koje je smešteno preko puta škole u Jugovićevoj ulici, svuda zatičemo tragove nevremena. Rupe na dva krova pokrivene su najlonom,ali ogromna količina vode već je nanela značajnu štetu.

- Pozvali smo odmah policiju,vatrogasce,ljudi su dali sve od sebe da uklonimo i spasimo šta se može-svedoči Aleksandar.

foto: Novosti/S. Babović

- Kad smo izašli u dvorište, videli smo limenu konstrukciju, koju su zaista jedva nekako uspeli da prebace u susedno dvorište kod komšija, kako bi mogli da dalje funckionišemo. Na našem krovu je još uvek ventulacioni otvor od škole.

Aleksandrova supruga Suzana kaže da je dete bilo izbezumljeno od straha.

-Strašnu smo dramu doživeli, samo kada smo ostali živi i zdravi, da su nam deca dobro, ćerka nam je u drugom delu kuće,ovde živi nas petoro-priča uznemireno Suzana.-Sin nam je u vrtiću, bolje da bude malo sa vršnjacima,dok mi osposobimo domaćinstvo.

Porodica očekuje da im se ogromna šteta nadoknadi, a najmanje 500 crepova moraju da promene i samo odžak košta 300 do 400 evra. Nadaju se da im je makar greda ispod krova neoštećena. U Odeljenju za vanredne situacije, čiji su predstavnici i danas sa gradskim rukovodstvom obilazili ugrožene lokacije u Kruševcu navode da je nevreme podiglo dve trećine školskog krova od lima i drvenu podkonstrukciju, ostatak krova od preko 120 kvadrata pao je na stabmene objekte.

Svuda leteli krovovi

Do podizanja limenog krovnog pokrivača od oko 80 metara došlo je i na objektu Gerontološkog centra, a krovna konstrukcija je sa stovarišta građevinskog materijala firme “Gasiks” u Čitluku odletela i pala na prugu. Na teritoriji grada u protekla 24 sata ukupno palo 73,3 l/m2,a da je protivgradna odbrana dejstvovala sa četiri stanice.Vatrogasno spasilačka jedinica u toku jučerašnjeg dana i noći intervenisali su 15 puta.Zbog kvara na trafostanici Miloje Zakić, usled ulaska vode bez struje je ostala i Fabrika “Trajal”, ali i domaćinstva koja su priključena na isti trafo.

foto: Novosti/S. Babović

Direktor škole: Šteta je velika

Direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić”,Dragomir Aleksić kaže za “Novosti” da je sreća što nije došlo do povređivanja ljudi. Šteta je zabeležena i u samoj školi.Štete ima i na spratu i u prizemlju školskog objekta.

-Prošle godine smo renovirlai prostor uz podršku donatora koji su uložili više od 3.500 evra-kaže za “Novosti” Dragomir Aleksić,direktor škole.-Oštećeno je 7 učionica na drugom spratu, sa nameštajem,tehnikom, prostor biblioteke, medijateke,opreme za nastavu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.