PRINC FILIP KARAĐORĐEVIĆ DONEO JE VEOMA VAŽNU ŽIVOTNU ODLUKU: Tiče se Srbije i Srba
Princ Filip Karađorđević, Foto: Printscreen

PRELOMIO

PRINC FILIP KARAĐORĐEVIĆ DONEO JE VEOMA VAŽNU ŽIVOTNU ODLUKU: Tiče se Srbije i Srba

Igumana Manastira Dečani Savu Janjića posebno je obradovala ova vest te je podelio pratiocima na svom tviter nalogu.

Objavljeno:

Na društvenoj mreži tviter osvanula je fotografija Filipa Karađorđevića koji je s porodicom odlučio da se iseli iz Londona i dođe u Srbiju da živi.

Igumana Manastira Dečani Savu Janjića posebno je obradovala ova vest te je podelio pratiocima na svom tviter nalogu.

foto: Fonet

Ovake reči dobrodošlice nisu mogle da ostanu neprimećene u porodici Karađorđević, te se oglasio se i sam princ Filip:

Mnogi pratioci nisu krili oduševljenje, već su tvitovali kako ih ovakve vesti raduju, da bivši službenici Republike Srbije trebaju da nauče nešto o istoriji svog naroda.

Kako povratak ovog mladog kraljevskog bračnog para postaje spoj drevne tradicije kao putokaz i oslonac bez koga nas vetar istorije može nositi kuda želi, samo su neki od statusa.

Ipak bilo je i onih koji su se pitali da li je Srbija na putu ka monarhizmu kao i da li je čista slučajnost što se princ Filip vraća u trenutklu kada POKS nije prešao cenzus na Parlamentarnim izborima.

Pokret Obnove Kraljevine Srbije se oglasio nakon ponovljenih izbora i saopštenja RIK-a je gde stoji da je ova stranka ostala ispod cenzusa za nekoliko hiljada glasova. U saopštenju navode i da nije bilo očekivano da će mobilisati svoje birače da izađu na glasanje u sred radne nedelje i u trenutku kada su epidemiološki uslovi izuzetno pogoršani.

Podsećanja radi Aleksandar II Karađorđević je aprila 1941. godine, napustio zemlju pred invazijom nemačkih snaga i otišao u Atinu. Povratak njegovih posmrtnih ostataka u januaru 2013. godine od istorijskog je značaja ne samo za porodicu Karađorđević, nego i za srpski narod i državu Srbiju, poručio je tada patrijarh srpski Irinej.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.