OSUĐENI SMO NA SMRT, DOŠLI SMO DO KRAJA! Beogradski pesnik i njegova supruga doživeli pakao u Domu zdravlja u BG
Isterani iz Doma zdravlja u Žarkovu, Foto: Printscreen

MNOGO JE OVAKVIH SLUČAJEVA

OSUĐENI SMO NA SMRT, DOŠLI SMO DO KRAJA! Beogradski pesnik i njegova supruga doživeli pakao u Domu zdravlja u BG

U četvrtak 25. juna u večernjim satima dobio sam temperaturu koja je bila 38,5 i u petak sam otišao u Dom zdravlja u Žarkovu. Kada je sestra na vratima čula razlog dolaska, nije dozvolila da uđem već me poslala u kovid ambulantu na Čukaričkoj padini

Objavljeno: 12:19h

"Kad sam otišao u Dom zdravlja u Žarkovu, isterali su me i poslali u kovid ambulantu na Čukaričkoj padini, jer sam imao simptome. Nisu hteli ni da čuju da me pregledaju. Tamo sam čekao osam sati da me prime, pregledali su me, ali od testiranja nije bilo ništa. Kada se stanje supruzi i meni pogoršavalo, ponovo su nas slali na Čukaricu. Da smo umrli, verovatno niko ne bi snosio odgovornost", opisao je za Direktno.rs Jovan Bundalo, višestruko nagrađivani pesnik koji sumnja da je zaražen virusom Covid-19.

Uz bolne reči kakav pakao je prošao u osmoj deceniji, iskoristio je priliku da se obrati i celokupnom zdravstvu.

- Posle iskustva koje sam proživeo od petka 26. juna do danas shvatio sam da sam osuđen na smrt. Ne bih vam ni sada pisao, ležao bih i čekao da umrem, nego mi je i supruga bolesna sa svim simptomima koje sam imao. Ima temperaturu, povraća, ima dijareju i već dva dane ne jede - započeo je Bundalo svoju ispovest, a onda objasnio šta je sve preživeo od trenutka kada je osetio simptome do danas.

- U četvrtak 25. juna u večernjim satima dobio sam temperaturu koja je bila 38,5 i u petak sam otišao u Dom zdravlja u Žarkovu. Kada je sestra na vratima čula razlog dolaska, nije dozvolila da uđem već me poslala u kovid ambulantu na Čukaričkoj padini. Tamo sam sa temperaturom i osnovnom bolešću (mijastenija gravis) proveo sedam sati na trotoaru. Konačno su me prozvali, doktorka je popričala, pregledala pluća i propisala klacid. Rezultate krvi u kojima ima pet referenci izvan standarda dali su mi na insistiranje posle sat i po vremena i niko mi nije mogao reći zbog čega rezultati nisu u redu. Rekli su da to nije njihov problem jer su oni druga smena, a doktorka iz jutarnje smene je otišla kući - kazao je Bundalo.

On je dodao da je pio lek koji su mu prepisali, a da je sutradan iste simptome osetila i njegova supruga.

- Pio sam klacid, sutradan je žena dobila temperaturu i počela da pije moje lekove, do sada smo ih potrošili, a druge ne mogu da dobijem jer antibiotike ne prodaju. Noćas je ona iznemogla i pozvao sam Hitnu pomoć. Ljubazna doktorka mi je objasnila da mogu da nas prevezu do Infektivne klinike, da nas istovare na trotoar gde, kako je rekla, ima već oko 100 pacijenata, a da mesta nema. Dala nam je i telefon terenske službe mog doma zdravlja. Na uporno pozivanje doktor mi je rekao da u ovakvim slučajevima ne izlaze na teren, već da idemo na Čukaričku padinu - rekao je on.

U tom momentu, Bundalo i njegova supruga shvatili su jedno.

- Mi imamo po 72 godine, ona je iznemogla i ne može da provede na trotoaru ni sat, a kamoli sedam, osam sati. Došli smo do kraja, krug se zatvorio i pišem Vam pošto sam shvatio uzaludnost borbe. Ležaćemo i čekati ili ćemo se izlečiti ili umreti. Ako ozdravimo, neka ministarstvo to pripišite sebi kao svoj uspeh, ako umremo pripišite našoj neobrazovanosti - zaključio je Bundalo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.