NARANDŽASTI METEOALARM JE NA SNAZI: Popodne će se sručiti OGROMNA količina kiše ZA MNOGO KRATKO VREME, biće i grada
Velika količina kiše pašće za kratko vreme, Foto: Fonet

prognoza

NARANDŽASTI METEOALARM JE NA SNAZI: Popodne će se sručiti OGROMNA količina kiše ZA MNOGO KRATKO VREME, biće i grada

Osim toga, upravo zbog nepogoda koje se očekuju, RHMZ je aktivirao i narandžasti meteoalarm za teritoriju cele zemlje, što podrazumeva da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje u kojem se navodi da se u popodnevnim satima očekuju obilne padavine u kratkom vremenskom periodu.

Kako se navodi u upozorenju, lokalno se očekuje od 20 do 40 milimetara kiše po kvadratnom metru, a moguća je i pojava grada, kao i olujni vetar!

foto: RHMZ PRINTSCREEN

Osim toga, upravo zbog nepogoda koje se očekuju, RHMZ je aktivirao i narandžasti meteoalarm za teritoriju cele zemlje, što podrazumeva da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

foto: RHMZ PRINTSCREEN

Vremenske prilike utiču negativno i na stanje organizma, pe treba biti posebno obazriv, a ne idu na ruku ni hroničnim bolesnicima.

Oprez srčanim bolesnicima i pojačana koncentracija u saobraćaju

Očekivane biometeorološke prilike izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Kod osetlјivih osoba su mogući nesanica i razdražlјivost. Pojačana koncentracija se preporučuje u saobraćaju.

Prema najnovijim podacima, kvalitet vazduha u Beogradu je srednje zagađen, tačnije indeks zagađenosti je u ovom trenutku 70.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.