SRPSKI METEOROLOG UPOZORAVA! Čeka nas UŽASNO NEVREME, 1 stvar svi treba da uradimo čim POČNE
Dolazi nam svežiji vazduh, Foto: Printscreen/youtube/Novo jutro

NEVREME

SRPSKI METEOROLOG UPOZORAVA! Čeka nas UŽASNO NEVREME, 1 stvar svi treba da uradimo čim POČNE

Kako je precizirao, preko Mađarske i Austrije dolazi nam svežiji vazduh, koji donosi oblačnost

Objavljeno:

Meteorolog Nedeljko Todorović otkrio je kakvo vreme narednih dana očekuje Srbiju.

“Pod uticajem ciklona biće dosta pljuskova popodne, uveče i noću, reč je o lokalnim oblacima koji nose veliku količina padavina, a može da bude grada i olujnog vetra, i to sve tokom oba meseca leta, jula i avgusta. Samo je pitanje koliko će ove nepogode biti česte”, rekao je Todorović.

On je pojasnio da će u narednih 7-10 dana temperature biti između 25 i 30 stepeni, i da neće biti tropskih vrućina do sredine jula.

Kako je precizirao, preko Mađarske i Austrije dolazi nam svežiji vazduh, koji donosi oblačnost, a lokalno i velike količine padavina.

“Naglašavam da su ove padavine uglavnom lokalnog karaktera, i da će biti jake. Ljudi ne treba da se plaše, ali treba da se sklone u čvrste objekte i prate informacije, koje ih upozoravaju na ono što dolazi”, rekao je on.

Govoreći o prognozi za leto u Srbiji, Todorović je naveo da su za vikend u svim delovima moguće lokalne nepogode, koje bi se zadržale do utorka.

“Imaćemo tipično leto, biće i toplih dana, ali i povremenih osveženja, sve ono što je karakteristično za jun, jul, avgust”, zaključio je meteorolog gostujući na TV Prva.

Bonus video:

( Espreso.co.rs / Informer )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.