VELIKA BORBA SA KORONOM I U ZLATIBORSKOM OKRUGU: Raste broj novoobolelih, stigli PCR testovi
DR Katarina Ristović, ZZJZ Užice, Foto: Printscreen Youtube

BORBA SA KORONOM

VELIKA BORBA SA KORONOM I U ZLATIBORSKOM OKRUGU: Raste broj novoobolelih, stigli PCR testovi

Od početka epidemije u ovoj regiji umrlo 17 pacijenata

Objavljeno:

U Zlatiborskom okrugu u poslednja 24 sata potvrđeno je još osam pozitivnih slučajeva na Kovid-19, saopštio je danas užički Zavod za javno zdravlje. Užice je zabeležilo pet novoobolelih, Prijepolje dvoje i Nova Varoš jednog, a prema rečima doktorke Katarine Ristović iz Zavoda,PCR testovi kojih nije bilo u prethodnih nekoliko dana, stigli su danas iz laboratorije "Vatreno oko" u Kliničkom centru Srbije

Ristović nije precizirala o kom broju testova je reč, ali je istakla da se oni prosleđuju zdravstvenim ustanovama. Ona je podvukla da pacijenti koji imaju blage simptome, odnosno oni koji nisu za hospitalizaciju, ostaju kod kuće u trajanju od 14 dana, kad ponavljaju testiranje.

foto: Nemanja Nikolić

- Svi koji imaju težu kliničku sliku upućuju se na lečenje u Beograd, a neki od njih su hospitalizovani i u Pančevu i Mladenovcu - precizirala je Ristović.

Od početka epidemije Zlatiborski okrug ima 502 potvrđena slučaja infekcije, a umrlo je 17 pacijenata. Noviji podaci o broju oporavljenih znaće se sutra, navela je Ristović i ukazala da ih sigurno ima znatno više od 158, koliki je trenutni zvanični podatak.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/SD)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.