NEGDE SAMO BIKINI, A NEGDE MORA I MASKA! Ako letujete u Grčkoj, morate da znate GDE SE ŠTA SME
Skijatos, Foto: Printscreen

SJAJNO

NEGDE SAMO BIKINI, A NEGDE MORA I MASKA! Ako letujete u Grčkoj, morate da znate GDE SE ŠTA SME

Vlasnik hotela u Grčkoj, Petros Dervenis rekao je da turisti moraju da nose maske samo u javnom prevozu i bolnicama, na plažama ne.
 

Objavljeno: 02.07.2020. 16:31h

Do 1. jula su grčka ostrva bila zatvorena za međunarodni turizam, a od juče je turistička sezona na ovim ostrvima zvanično i otvorena. Iz Beograda je poleteo i prv ičarter let za Skijatos ove sezone.

Turisti su opet na plažama u Grčkoj i na prvi pogled čini se da je sve kao i prethodnih godina.

- Na plažama su normalne okolnosti, u hotelima takođe. Nema nekih značajnih izmena u odnosu na ono što pamtimo iz nekih normalnih vremena, da ih tako nazovemo. Osim, naravno samokontrole i nekih mera bezbednosti na koje smo mi navikli manje više tamo gde živimo, rekao je  Aleksandar Seničić, direktor YUTA.

foto: Printscreen/youtubeVlasnik hotela u Grčkoj, Petros Dervenis rekao je da turisti moraju da nose maske samo u javnom prevozu i bolnicama, na plažama ne.

- Na plažama samo bikini. Maske se ne nose ni u hotelima, samo je bitno da se poštuje socijalna distanca. I ako se toga pridržavamo savršen odmor neće izostati, naveo je on.

Ipak određena procedura do dolaska na destinaciju mora da se ispoštuje.

- Po slučajnom uzorku se vrši testiranje. Negde između pet i 10 odsto putnika koji stigne se testira. Preporuka je za sve oni koji budu testirani da 24 sata provedu u objektu u kojem borave, dakle ne u sobi i da će u tih 24 sata dobiti informaciju samo ako su pozitivni, rekao je Seničić.

foto: Profimedia-Ako se ispostavi da su pozitini onda se smeštaju ili u delu objekta koji je nemanjen za kovid deo, karantisnki deo ili u poseban objekat, ističe Seničić.

On dodaje da te osobe mogu i da se kupaju na posebnim delovima plaže.

Do sada je u Grčkoj testirano nekoliko hiljada naših turista i nije bilo nijednog pozitivnog.

Bonus video:

(Espreso.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media