Komunalne ubice, sisice, radnika ste ubili: Građani besni na ulicama BG, održan protest protiv komunalaca! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

vi ste kriminalci!

Komunalne ubice, sisice, radnika ste ubili: Građani besni na ulicama BG, održan protest protiv komunalaca! (FOTO) (VIDEO)

U Beogradu je danas u 17 časova počeo protest protiv komunalne policije
Objavljeno: 18:30h

Danas je u Beogradu u 17 časova počeo protest protiv komunalne policije. Građani su se okupili isped sedišta komunalne policije u Makenzijevoj 31 kako bi izrazili negodovanje protiv ove, kako je oni nazivaju "kriminalne organizacije".

Povod za protest jeste nedavan događaj koji se odigrao na pijaci na Vidikovcu u koji je komunalna policija bila uključena. Naime, komunalci su napali prodavca lubenica Vladana Marinkovića koji je nakon ovog incidenta dobio srčani udar i preminuo.

foto: Filip Plavčić

Oni koji su se okupili zalažu se za ukidanje komunalne policije, iz razloga što im, kako oni navode, značka omogućava da počine brojna nedela i da se iz njih izvuku bez krivice.

- Zaštita radnica i radnika od nasilja komunalne policije svakako neće doći od strane države, jer ona upravo i podstiče njihovo nasilje. Moramo se povezati, samoorganizovati i solidarno braniti jedni druge u svakoj prilici od državnog nasilja - navodi se u njihovom saopštenju.

foto: Filip Plavčić

17.00 Ljudi se polako okupljaju. Trenutno ih ima nešto manje od 100. Sa sobom su poneli transparent na kom piše "Komunalci, vi ste kriminalci!".

Ekipa Espresa našla se na licu mesta i razgovarala sa ljudima koji su se tamo okupili. Većina njih je došla na ovaj protest kako bi podržali porodicu nedavno preminulog prodavca lubenica Vladana Marinkovića.

foto: Filip Plavčić

Ima i onih koji su se priključili ovom protestu jer se zalažu za tu ideju da komunalna policija ne treba da postoji.

foto: Filip Plavčić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.