IZLAZIM DA IH SMAKNEM SVE DO JEDNOG, PA MAKAR IŠAO NA ROBIJU: Novi slučaj zlostavljanja životinja potresa Kladovo!
Novi slučaj zlostavljanja životinja, Foto: Beta/Dragan Gojić, Profimedia, Printscreen

UŽAS

IZLAZIM DA IH SMAKNEM SVE DO JEDNOG, PA MAKAR IŠAO NA ROBIJU: Novi slučaj zlostavljanja životinja potresa Kladovo!

U poslednje vreme u medijima možemo prečesto čitati, gledati i slušati o raznim užasnim situacijama

Objavljeno:

Zlostavljanje životinjа jeste svako postupanje ili nepostupanje sa životinjama kojim se namerno ili iz nehata izaziva bol, patnja, strah, stres, povreda, narušava genetska celovitost životinje i izaziva smrt. Obuhvata fizičko, psihičko i seksualno nasilje nad životinjama, zanemarivanje i napuštanje životinja, borbe životinja, kao i neke manje poznate oblike zlostavljanja poput gomilanja životinja.

Nažalost, u poslednje vreme u medijima možemo prečesto čitati, gledati i slušati o raznim užasnim situacijama.

Najnoviji slučaj je potresao Kladovo. Jedan mladić je na svom Fejsbuk profilu napisao da je video veliki broj pasa lutalica i da će izaći da ih smakne sve do jednog.

14 pasa lutalica se uputilo od 82 ka centru! Izlazim da ih smaknem sve do jednog, jer apele građana niste čuli! Bolje ja na robiju nego da neko strada zbog vaše nemarnosti.

Da li ste znali da je zlostavljanje životinja krivično delo u Srbiji? Zato, ukoliko primetite da neko surovo postupa sa životinjom, prijavite zlostavljanje javnom tužilaštvu ili policiji! Ovo je važno kako bi nadležne institucije prepoznale da postoji problem, ali i velika zainteresovanost javnosti za procesuiranje ovakvih slučajeva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.