JAPANAC SE POPEO NA SRPSKU PLANINU I ZADAO NAM SVIMA DOMAĆI ZADATAK: Pa dobro, da li nas je bar malo SRAMOTA?
Japanac Šogan Kameda, Foto: Profimedia, Printscreen

BRAVO

JAPANAC SE POPEO NA SRPSKU PLANINU I ZADAO NAM SVIMA DOMAĆI ZADATAK: Pa dobro, da li nas je bar malo SRAMOTA?

Šogan Kameda bio je šokiran smećem koje se nalazilo na česmi pijaće vode.

Objavljeno:

Stara planina na Istoku Srbije još uvek je neotkriven i nekomercijalizovani raj u prirodi, a čiste planinske reke iz kojih voda može da se pije, vodopadi, jezera, kanjoni fasciniraju kako domaće tako i strane turiste. Tako je ovaj kraj posetio ni manje ni više nego jedan Japanac.

Prema slikama koje je ovaj putnik namernik objavio na svom fejsbuk profilu, može se pretpostaviti kako uživa u čarima prirode ove prirode.

S obzirom na to da Japanci važe za jako marljiv i pedantan narod, Šogan Kameda bio je šokiran smećem koje se zateklo na česmi pijaće vode.

On je, videvši ogromnu hrpu smeća na česmi kod Planinarskog doma, "zasvukao rukave" i učinio nesvakidašnji gest - počistio otpad i dao pravu lekciju iz ekologije i očuvanja životne sredine.

Ovaj avanturista iz Japana već deset godina biciklom putuje planetom i upoznaje se različitim kulturama, nacijama, jezicima..

Kameda je zbog svoje oduševljenosti pirotskim krajem, gostoprimljivošću i ljubaznošću, već par nedelja nalazi se u pirotskom kraju, gde je čak, u Toplom Dolu, učestvovao i u rekonstrukciji seoske crkve gde je pomagao meštanima volonterski danima.

Šogan koji dolazi iz Zemlje izlazećeg Sunca postavio je na svom fejsbuk profilu sliku pre i posle završene akcije i apelovao na veću svest o očuvanju prirode, rečima “Sačuvajmo prirodu Stare planine”.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.