Aleksina smrt je potresla Srbiju: Škola mora da isplati 2 miliona jer ga nije zaštitila!
Foto: Facebook

spora pravda

Aleksina smrt je potresla Srbiju: Škola mora da isplati 2 miliona jer ga nije zaštitila!

Osnovni sud u Nišu doneo je presudu po kojoj škola OŠ „Sreten Mladenović Mika" iz Niša mora da isplati skoro dva miliona dinara odštete zbog propusta koji su doveli do smrti malog Alekse Jankovića.
Objavljeno: 14:43h

- Dobili smo tu vest od advokata pre sedam, osam dana - kaže Bojan Janković. - To je bio naš cilj, jer više nismo imali drugih načina nakon što je odbijena tužba po krivičnoj odgovornosti. Oni su i tokom suđenja po ovom odštetnom zahtevu negirali odgovornost po prekršajnoj odgovornosti, ali su se pozvali na tu istu presudu kada su govorili zašto ne možemo da ih gonimo krivično. Sada želimo da vidimo kako će ovo da zataškaju. Uspeli su da zataškaju presude od 500 hiljada dinara, a to je novac koji dolazi iz budžeta, to su platili građani Srbije, to smo platili i moja supruga i ja. Sada je veća cifra, možda ovo neće moćiu da zataškaju. Možda će neko sada pokrene pitanje odgovornosti ljudi koji vode naše škole.

To, kaže, jedino daje smisao "njihovoj borbi", da se ovakvi slučajevi više ne ponavljaju.

- Još ne znamo šta ćemo da uradimo s tim novcem. To nije mala suma. Sačekaćemo apelaciju, pa ćemo posle odlučiti. Videćemo kome je taj novac najpotrebniji, i kome ćemo proslediti. Znam samo da ćemo reći da to Aleksa časti. Samo tako sve ovo ima neki smisao - kaže Bojan Janković.

(Espreso.co.rs/Nedeljnik)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.