U NOVI PAZAR STIŽE POJAČANJE, NE MOGU SAMI DA SE IZBORE SA KORONOM! Tim je krenuo iz Kragujevca
U Novi Pazar danas se iz Kragujevca uputilo devet lekara, Foto: Profimedia

LEKARI STIŽU U NOVI PAZAR

U NOVI PAZAR STIŽE POJAČANJE, NE MOGU SAMI DA SE IZBORE SA KORONOM! Tim je krenuo iz Kragujevca

Doktorka Tamara Gudeljević sa Infektivne klinike u Kragujevcu rekla je da je spremna za zadatak u Novom Pazaru, dodajući da je to veliki izazov

Objavljeno:

U Novi Pazar danas se iz Kragujevca uputilo devet lekara i pet medicinskih sestara i tehničara, koji će, kako su najavili, u Opštoj bolnici u Pazaru, koja je proglašena kovid bolnicom, primeniti sistem epidemiološke zaštite i protokole lečenja koji su uspešno primenjeni u Kragujevcu u prethodna tri meseca.

Direktor KC Kragujevac Predrag Sazdanović rekao je novinarima da je ta ustanova organizovala pored svojih i specijaliste iz drugih opštih bolnica, iz Jagodine, Chuprije, Paraćina, Kruševca, Kraljeva, Gornjeg Milanovca.

Prema njegovim rečima radi se o specijalistima infektivnih bolesti, pulmolozima i anestezilozima, sa njihovim tehničarima.

Sazadnović je kazao da će oni uz pomoć osoblja kovid bolnice u Novom Pazaru preuzeti potpunu brigu o pacijentima.

"Primeniće u Novom Pazaru sve sisteme epidemiološke zaštite i protokole lečenja koji su uspešno primenjeni u Kragujevcu u prethodna tri meseca u vezi s koronom. Siguran sam da će vrlo brzo kovid bolnica u Novom Pazaru biti potpuno funkcionalna", kazao je Sazdanović.

Kazao je i da je važno da svi žitelji Novog Pazara mogu biti spokojni da će dobiti svu zdravstvenu zaštitu koju su imali i imaju građani u Kragujevcu.

Glavni tehničar korona centra KC Kragujevac Aleksandar Gvozdenović rekao je da je u toj ustanovi uspostavljen sistem zahvaljujući kojem nije bilo zaraženih kolega i da sada žele da to iskustvo prenesu kolegama u Pazaru.

Odgovarajući na pitanja novinara rekao je da strah postoji i da je dobro dok je tu, jer on podstiče čuvanje od zaraze.

Ukazao je da je posao tehničara jako težak, jer od njegovog zapažanja zavisi život pacijenta.

Doktorka Tamara Gudeljević sa Infektivne klinike u Kragujevcu rekla je da je spremna za zadatak u Novom Pazaru, dodajući da je to veliki izazov.

Navela je da putuje bez straha, jer je infektologija njena ljubav i opredeljenje.

Bonus video:

( Espreso.co.rs / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.