On smatra da Srbiji ne treba smrtna kazna! Šta vi mislite o tome? (FOTO) (ANKETA)
Foto: AP

kakav je vaš stav?

On smatra da Srbiji ne treba smrtna kazna! Šta vi mislite o tome? (FOTO) (ANKETA)

Da li srpski bloger u pravu? Jedno je sigurno - ovaj status će izazvati lavinu komentara
Objavljeno: 11:44h

Srbija je zgrožena ubistvom male Anđelije (3) koju je zločinac pre ubistva i silovao, pa je u bolu i besu pokrenuta peticija za ponovno uvođenje smrtne kazne.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Međutim, ne slažu se svi da je smrtna kazna dobra opcija, a jedan od njih je i čuveni glasnogovornik na internetu, Istok Pavlović. On je objavio post u kom obrazlaže da je ova peticija nepromišljena:

- Ove peticije za vraćanje smrtne kazne kad god se desi neki stravičan zločin su izuzetno POGREŠNE, a evo i zašto (PROČITAJTE OVO pre nego što napišete u komentaru "šta bre pogrešno treba ubiti stoku po kratkom postupku"):

Popričajte malo sa nekim pravnikom pa ćete shvatiti da to nije tako jednostavno. Problem je što vi posmatrate jedan izolovan slučaj gde su stvari jasne i gde smrtna kazna i vaša peticija imaju 100% smisla.

Fotka od koje se ledi krv u žilama: Monstrum se slikao s Anđelinom, a koji trenutak kasnije je silovao i ubio! (FOTO)

Međutim, ako bi se smrtna kazna vratila, desile bi se mnoge neželjene stvari o kojima vi naravno ne razmišljate dok mašete vašom peticijom. Ovakvi slučajevi gde su stvari jasne su retki, zato novine i pišu o njima. U većini drugih slučajeva, ne zna se odmah ko je ubica, proces traje dugo, ima više osumnjičenih, postoji mogućnost greške, nameštaljke, lažnog svedočenja, i zvanična naučna procena je da od svih ljudi koji su ikada bili osuđeni na smrt, bar 4% ili više njih nisu bili krivi.

nastavak na sledećoj strani...

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.