ZBOG DEVOJČICE IZ NIŠA REAGOVAO CENTAR ZA SOCIJALNI RAD! Evo koja je odluka donešena!
Foto: Facebook/Ivan Pavlovic, Foto: Foto: Facebook/Ivan Pavlovic

nečuveno

ZBOG DEVOJČICE IZ NIŠA REAGOVAO CENTAR ZA SOCIJALNI RAD! Evo koja je odluka donešena!

Njen otac Marijan B. kaže da se devojčica plašila da joj neće dozvoliti da ide na prijemni, pa je na svoju ruku sela u autobus i otišla za Beograd

Objavljeno: 30.06.2020. 22:07h
  • 4

T. B. (13) iz Niša, koja je u subotu bez roditeljskog znanja došla u Beograd kako bi polagala prijemni za Matematičku gimnaziju, ipak nije uspela da upiše školu za nadarene učenike.

Njen otac Marijan B. kaže da se devojčica plašila da joj neće dozvoliti da ide na prijemni, pa je na svoju ruku sela u autobus i otišla za Beograd.

- Da je pitala, mi bismo to odobrili. Ona je sportista, osvajala je medalje u tekvondou, uči dva jezika, vukovac je i predsednik u školskom parlamentu. Dete je stvarno za primer - ispričao je devojčicin otac.

T. B. su u subotu u 6.50 ujutru prvo snimile kamere Glavne autobuske stanice u Nišu kako kupuje kartu za Beograd.

Oko 17 sati uočena je u restoranu brze hrane kako priča nekoj devojčici da ima autobus za Niš u 17.30, ali je zatim u 17.40 viđena na Slaviji kako se kod druge devojčice raspituje gde je najbliži učenički dom. Oko 21 čas je došla i potvrda direktorke gimnazije u Beogradu da je devojčica taj dan polagala prijemni. Zatim je oko ponoći devojka, koja je sedela preko puta devojčice, javila da dete spava u trolejbusu. Pošto tu nije pronađena, ponovo je došlo do kratkotrajnog vakuuma u potrazi. Ipak, u 3.20 jedna devojka javila je da je videla u autobusu Ugrinovci-Trg republike i tada je devojčica i pronađena.

Zaštitnik građana pokrenuo je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu informacija iz medija o nestanku maloletnog deteta iz Niša koje je pronađeno u okolini Beograda, postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad "Sveti Sava" u Nišu.

- Informacije i kopiju kompletne dokumentacije niški Centar za socijalni rad u roku od 15 dana treba da dostavi Zaštitniku građana, koji će po prijemu odgovora odlučiti o daljem toku postupka - navodi se u jučerašnjem saopštenju Zaštitnika građana.

Mediji su kontaktirali Centar za socijalni rad "Sveti Sava" u Nišu.

Pomoćnica direktora ovog centra Lidija Stanković kaže da je - centar preduzeo mere iz domena porodično pravne zaštite za koju su nadležni.

Stanković je dodala da do sada nisu imali nikakvih saznanja o disfunkcionalnosti kada je reč o porodici ove devojčice.

Iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja rečeno je da se ova porodica ne nalazi na evidenciji Centra za socijalni rad.

Direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić juče je poručila da devojčici - želi sve najbolje, da voli matematiku, ali da je deca ne smeju da beže od kuće od svojih roditelja i da je to nedopustivo.

 

Bonus video:

(Espreso.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media