REŠIO SAM DA ŽIV NE IZAĐEM, PA NEMAM ČEGA DA SE BOJIM, PREDUGO TRPIMO TEROR! Pukovnik Lalović za Espreso
Gojko Lalović, Foto: Emilija Jovanović

neće se predati

REŠIO SAM DA ŽIV NE IZAĐEM, PA NEMAM ČEGA DA SE BOJIM, PREDUGO TRPIMO TEROR! Pukovnik Lalović za Espreso

- Ruke neću dići jer niko ne rešava problem, a ulica nije i nikada neće biti rešenje po Ustavu ove zemlje, objasnio je pukovnik Lalović

Objavljeno: 08:49h

Izvršitelji su juče u 09:30 časova u pratnji vojne policije nenajavljeno došli u Vespučijevu ulicu 24 na Bežanijskoj kosi kako bi prisilno iselili porodicu Lalović.

Ovo je 10. put po redu da su izvršitelji pokušali da izbace na ulicu ovu porodicu, ali im to ni ovom prilikom nije pošlo za rukom. Da su uspeli u svojoj nameri, penzionisani pukovnik Gojko Lalović zajedno sa ženom i ćerkom usred pandemije koronavirusa ostao bi na ulici.

foto: Emilija Jovanović

Zato se pukovnik opredelio za ekstremnu metodu života ili smrti. On se polio benzinom na pragu svog stana, pa su izvršitelji pozvali i Hitnu pomoć, kao i vatrogasce koji se dežurali ispred i u samoj zgradi.

foto: Emilija Jovanović

- Verujte, da nisam u pravu, ne bih ništa od ovoga radio - kaže pukovnik Gojko Lalović. Nego sam uvek branio ustavni poredak ove zemlje, pa to činim i sada. Mora se znati šta je po Ustavu i šta je pravo, rekao je Gojko Lalović za Espreso.co.rs.

Naime, ova porodica već duži vremenski period živi trpeći teror, a pukovnik Gojko rekao je još prošlog puta kada su pokušavali da ih isele da će iz njega da izađe samo mrtav.

foto: Emilija Jovanović

Na pitanje da li se uplašio situacije u kojoj se nalazio, Gojko je bio jasan.

- Straha nema nikada za onog ko ima argumente, istinu i pravdu. Rešio sam da živ ne izađem, pa nemam čega da se bojim. Čim njih vidim, ništa mi nje, već dobijem hrabrost da se borim dalje. Ruke neću dići jer niko ne rešava problem, a ulica nije i nikada neće biti rešenje po Ustavu ove zemlje., objasnio je pukovnik Lalović.

foto: Emilija Jovanović

Kako je istakao za Espreso.co.rs, nije očekivao da će izvršitelji i to u pratnji vojne policije doći da ga iseljavaju na silu u jeku epidemije koronavirusa.

- Nisam mislio da će doći dok traje epidemija. Očekujem da će neko iz Ministarstva odbrane ili predsednik da se založe da se ovakav način rešavanja problema prekine, dodao je pukovnik Lalović.

foto: Emilija Jovanović

Podsećamo, pukovnik Gojko Lalović bio je zaposlen u Upravi za stambene poslove, kao zamenik predsednika Više stambene komisije, a zatim u trajanju od 12 meseci i zastupnik predsednika više stambene komisije. Radeći svoj posao po zakonu i u skladu sa propisima, nije mogao ni da nasluti šta ga čeka. Naredba o prestanku službe doneta je preko noći iako je ispunjavao sve uslove za radno mesto. Radno mesto nije ukinuto,a on nije proglašen viškom.

Sporni momenat bio je kada je pukovnik Lalović primetio samovolju ministra vojnog (tada P. Davinića), koji mimo Ustava, zakona, opštih akata i pravilnika o dodeli stanova vrši odabir stanova i izbor lica kojima će te stanove dodeliti bez redosleda – rang liste. (Slučaj naređenja da se dodeli stan po rešenju Up-1 br 474-6/05 27.7.2005. godine – stan službeni, trosoban, lice iz druge grupe, ne pripada mu ni ta kategorija stana, ni prvenstvo o izuzimanju molbe za dodelu stana, ali po naređenju ministra SVE je 27.7.2005. urađeno i stan dodeljen.)

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.