OSEČINA: Oko 250 domaćinstava prijavilo štetu od poplava
Osečina, Foto: Espreso.co.rs

POSLEDICE NAKON POPLAVA

OSEČINA: Oko 250 domaćinstava prijavilo štetu od poplava

Aleksić kaže da komisije popisuju štetu pričinjenu uglavnom na poljoprivrednom zemljištu i putnoj infrastrukturi, ali da finansijskih procena još nema

Objavljeno:

Oko 250 domaćinstava na teritoriji opštine Osečina prijavilo je štetu od poplava koje su pogodile taj kraj prošle sedmice, izjavio je danas predsednik te opštine Dragan Aleksić i dodao da su obilne padavine oštetile oko 1.200 hektara poljoprivrednog zemljišta pod usevima kukuruza, pšenica i maline.

Aleksić kaže da komisije popisuju štetu pričinjenu uglavnom na poljoprivrednom zemljištu i putnoj infrastrukturi, ali da finansijskih procena još nema.

''Oko 150 hektara poljoprivrednog zemljišta koje je voda 'načela' 2014.godine sada je odnela'', rekao je Aleksić za Tanjug.

Dodao je da je na putu drugog B reda Osečina-Pecka još uvek prohodna samo jedna traka, kao i da su velike štete na lokalnim putevima na toj opštini.

Kako kaže, negde su klizišta, negde odroni, negde je nanet šljunak, a ima zaseoka koji su potpuno odsečeni i do kojih su putevi neprohodni.

''Ekipe Javno-komunalnog preduzeća rade na tome da putevi ponovo budu prohodni, ali da bi se sve vratilo u prethodno stanje biće potrebno mnogo vremena i sredstava, a bez pomoći države to nije moguće'', rekao je Aleksić.

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović naveo je da na teritoriji Valjeva usled obilnih padavina oštećeno nekoliko privatnih poljoprivrednih objekata i nekategorisanih i neasfaltiranih puteva u seoskim sredinama.

Dodao je da se prve procene štete očekuju za desetak dana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.