NOVI PAZAR, TUTIN I SJENICA SU NA JAKOM UDARU KORONE! Oni su se ujedinili kad je najteže, EVO ŠTA IM SVE TREBA
Pomoć Novom Pazaru, Foto: Profimedia

BUDIMO HUMANI

NOVI PAZAR, TUTIN I SJENICA SU NA JAKOM UDARU KORONE! Oni su se ujedinili kad je najteže, EVO ŠTA IM SVE TREBA

Inicijativa "Ne davimo Beograd" pridružila se apelu za pomoć građanima koji je uputila aktivistkinja Aida Ćorović

Objavljeno:

Poslednjih dana, podaci o zaraženima i broju preminulih od koronavirusa pre svega u Novom Pazaru, ali i Tutinu i Sjenici je postao više nego alarmantan.

Mnogi građani ali i lekari iz pomenutih mesta, na svojim društvenim mrežama objavljivali su kako im je neophodna medicinska pomoć, ali i da nedostaje ljudstvo. U Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu najpotrebnije su: zaštitne maske, rukavice, posteljine, kape, kaljače, mantili za jednokratnu upotrebu, viziri, zaštitne naočare, posteljine, sredstva za dezinfekciju, kao i ampule vitamina C i alfa D3 i Longacef.

Tim povodom oglasila su se mnoga udruženja i pokreti kako bi pomogli stanovnicima ovih mesta.

Na zvaničnom sajtu Grada Novog Pazara objavljene su informacije o žiro računu na koji humani ljudi mogu da uplate pomoć.

foto: Printscreen

Inicijativa "Ne davimo Beograd" pridružila se apelu za pomoć građanima koji je uputila aktivistkinja Aida Ćorović.

- Ukoliko želite novčano da pomognete prikupljanje pomoći, preporuka je da to učinite preko linka OVDE.

- Pozivamo građane i građanke da iskažu solidarnost tako što će, ukoliko su u mogućnosti, pomoć doneti u štab Ne davimo Beograd, Dositejeva 13 (prvi sprat, stan broj 2) svakog dana od 10 do 20 časova. Telefon za sve informacije 011 420 85 96 imejl: info@nedavimobeograd.rs.

Iz ovog udruženja mole da se svi pridržavaju preventivnih mera, da nose maske i rukavice i održavaju fizičku distancu u toku procesa prikupljanja pomoći.

foto: Promo

Empatija i humanost su ključni u ovom trenutku. Važno je da se što pre reaguje i pruži podrška svim ugroženim u ovim mestima , kako pacijentima, tako i medicinskim radnicima. Zato se u akciji pomoći pridružila udruženje iz Tutina "Zajedno do cilja".

foto: Printscreen

Važno je da se pokaže ljudskost, empatija i poverenje prema onima koji imaju i daju, zato je u pomoć priteklo i Kulturno udruženje muslimana Gajret.

BR ŽIRO RAČUNA: 205-105522-33 Gajret Beograd, Gospodar Jevremova 11, svrha uplate Donacija Novi Pazar.

foto: Printscreen

Pokret Slobodna Srbija, pozivao je humane građane da se preko platforme (Donacija.rs) priključe apelu celog neproftinog sektora, na čelu sa Fondom B92 i Srpskim filantropskim forumom i pomognu koliko su u mogućnosti. Sva prikupljena sredstva biće usmerena na nabavku medicinske opreme. Grupa 484 i Norveška ambasada dupliraće svaku donaciju do ukupnog iznosa od 235.000 dinara.

Prema pisanju medija i predsednik Republike Turske Erdogan izdao je nalog da se zbog teške situacije s koronavirusom uputi pomoć u Novi Pazar.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.