DRAMA U BG, PUKOVNIK GOJKO SE POLIO BENZINOM! Gotov i 10. pokušaj iseljenja porodice LALOVIĆ, izvršitelji ODUSTALI
Gojko Lalović, Foto: Emilija Jovanović

dokle više?

DRAMA U BG, PUKOVNIK GOJKO SE POLIO BENZINOM! Gotov i 10. pokušaj iseljenja porodice LALOVIĆ, izvršitelji ODUSTALI

Izvršitelji i policija su došlli nenajavljeno na njihovu adresu, a pukovnik Gojko Lalović sedi ispred vrata stana i nema nameru da se pomeri. Po cenu života...

Objavljeno: 12:05h

Vojna policija i izvršitelji su jutros u 09:30 časova nenajavljeno došli da prisilno isele porodicu Lalović iz stana u Vespučijevoj ulici 24 na Bežanijskoj kosi, po deseti put u nekoliko godina, saopštila je Inicijativa Krov nad glavom.

Ukoliko danas budu iseljeni, ostaće na ulici u jeku virusne pandemije, a penzionisani pukovnik Gojko Lalović preti da će se zapaliti benzinom ukoliko pokušaju da ga izbace na ulicu.

foto: Emilija Jovanović

Naime, izvršitelji i policija su došlli nenajavljeno na njihovu adresu u Vespučijevoj ulici 24, a pukovnik Gojko Lalović sedi ispred vrata stana i nema nameru da se pomeri. Po cenu života.

11:45 - Lalovići ostaju u svom stanu! Završen je još jedan pokušaj iseljenja ove porodice. Policija, vojna policija, vatrogasci, hitna pomoć i izvršitelji odlaze sa mesta izvršenja.

- Verujte, da nisam u pravu, ne bih ništa od ovoga radio - kaže pukovnik Gojko Lalović. - Nego sam uvek branio ustavni poredak ove zemlje, pa to činim i sada. Mora se znati šta je po Ustavu i šta je pravo.

foto: Emilija Jovanović

11:35 - Pokušaj privođenja članice Krova nad glavom, osujećen je zbog prisustva velikog broja novinarskih ekipa. Policija je rasterala decu na biciklima, petorica dečaka od oko deset godina starosti zainteresovano su pratili dešavanja ispred svoje zgrade, ali ih je policija oterala.

11:15 - Stiglo je i vozilo Hitne pomoći. Pukovnik Gojko i dalje sedi ispred vrata svog doma, a policija ne dozvoljava novinarima i solidarnim građanima da se popnu do njega.

foto: Emilija Jovanović

10:59 - Još dvojica vatrogasaca ušli su u zgradu sa novim aparatom za gašenje požara i popeli su se uz stepenice gde sedi pukovnik Gojko Lalović.

10:47 - Supruga pukovnika Lalovića izašla je s posla i došla kući, ali joj policija nije dozvolila da uđe u svòj stan da bude uz svoje ukućane.

1 / 12 Foto: Emilija Jovanović

10:37 - Kako izveštava ekipa Espresa ispred njihovog stana nalazi se ukupno četvoro civilnih policajaca i dva vojna policajca, vatrogasno vozilo i ekipa, kamion za selidbe, osoblje kancelarije izvršiteljke koja nije prisutna zbog trudnoće.

1 / 5 Foto: Emilija Jovanović

10:28 - Na adresu porodice Lalović su stgli i vatrogasci jer pukovnik sedi ispred vrata poliven benzinom.

foto: Emilija Jovanović

10:22 - Ćerka pukovnika Lalovića, Žana rekla je u lajvu na svojoj Fejsbuk stranici kako je njen otac Gojko bio dobar za zemlju Srbiju kada je ratovao, a da im sada ne valja, toliko, da žele da ga izbace iz svog stana na ulicu.

foto: Emilija Jovanović

- Sramota me je vaše sramote, nemate obraza, časti ni zrlo morala. Maltretirate čoveka 15 godina. Pašćemo mrtvi ako treba, ali ovako više ne može. Ako me dovedete do tačke pucanja, ja znam šta ću sa sobom, ali mene niko neće iznositi ni vući po ulici, kao ni mog oca, rekla je ćerka pukovnika, Žana Lalović.

foto: Emilija Jovanović

10.00 - Izvršitelji su nenajavljeno došli na Bežanijsku kosu kako bi prinudno iselili porodicu Lalović. Pukovnik Gojko Lalović je seo ispred vrata i kako je rekao, nema nameru da se pomeri s praga, po cenu života.

Ova porodica već duži vremenski period živi u strahu, a general Gojko rekao je još prošlog puta kada su pokušavali da ih isele da će iz njega da izađe samo mrtav.

foto: Emilija Jovanović

Podsećamo, pukovnik Gojko Lalović bio je zaposlen u Upravi za stambene poslove, kao zamenik predsednika Više stambene komisije, a zatim u trajanju od 12 meseci i zastupnik predsednika više stambene komisije. Radeći svoj posao po zakonu i u skladu sa propisima, nije mogao ni da nasluti šta ga čeka. Naredba o prestanku službe doneta je preko noći iako je ispunjavao sve uslove za radno mesto. Radno mesto nije ukinuto,a on nije proglašen viškom.

Sporni momenat bio je kada je pukovnik Lalović primetio samovolju ministra vojnog (tada P. Davinića), koji mimo Ustava, zakona, opštih akata i pravilnika o dodeli stanova vrši odabir stanova i izbor lica kojima će te stanove dodeliti bez redosleda – rang liste. (Slučaj naređenja da se dodeli stan po rešenju Up-1 br 474-6/05 27.7.2005. godine – stan službeni, trosoban, lice iz druge grupe, ne pripada mu ni ta kategorija stana, ni prvenstvo o izuzimanju molbe za dodelu stana, ali po naređenju ministra SVE je 27.7.2005. urađeno i stan dodeljen.)

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.