DA TAMARA BLAŽIĆ BUDE BEZBEDNA, A NJENA PORODICA BEZBRIŽNA: Dodelimo ovoj hrabroj devojčici stipendiju!
Dodelimo Tamari stipendiju, Foto: Dado Đilas, Printscreen

VELIKA AKCIJA

DA TAMARA BLAŽIĆ BUDE BEZBEDNA, A NJENA PORODICA BEZBRIŽNA: Dodelimo ovoj hrabroj devojčici stipendiju!

Sa svojih 13 godina, đačkom knjižicom i žutim patikama prevalila je potpuno sama put od 230 km

Objavljeno:
Ana Petrović

Cela Srbija je bila u šoku kad je pre dva dana nestala trinaestogodišnja Tamara Blažić iz Niša. Kada se pojavila, nastupio je još veći šok.

Sa svojih 13 godina, đačkom knjižicom i žutim patikama, prevalila je potpuno sama put od 230 kilometara kako bi pohrlila ka onome od čega većina njenih vršnjaka beži.

Tamara je očigledno jako želela da ostvari svoj cilj i upiše Matematičku gimnaziju u Beogradu, jer za posledice nije marila.

foto: MUP

Mediji su pisali da su njeni roditelji bili protiv toga da ide za Beograd. Iz tog razloga, trinaestogodišnja devojčica je razmišljala dugoročno - njena budućnost joj je bila suviše važna, iako je zbog načina na koji je odlučila da se bori njena porodica čitav dan bila zabrinuta.

Zbog Tamarine hrabrosti, volje i odlučnosti, Raša Karapandža, šef Katedre za finansije na EBS Univerzitetu u Vizbadenu i zamenik dekana ove ustanove, objavio je da je spreman da da stipendiju maloj Tamari.

On je prokomentarisao kako ova devojčica zaslužuje da bude primljena u Matematičku gimnaziju.

,,Ako neko ovde poznaje direktora matematičke, pišite mu, zovite ga. Meni je ovo jedna od najlepših i najtužnijih vesti u isto vreme ikad.''

Očigledno je da devojčica ne bi morala da pobegne od kuće da ne postoji nekakav problem. Stoga, kako bi devojčica bila bezbedna, odnosno ne bi morala opet da ide sama od kuće, ali i kako bi roditelji bili bezbrižni, najbolje rešenje za porodicu Blažić bi definitivno bila stipendija za studiranje.

Iz tog razloga, portal Espreso.co.rs poziva institucije i ljude koji su u mogućnosti da Tamari dodele stipendiju, da joj omoguće sigurnu budućnost, a njenim roditeljima garanciju da se ovo neće ponoviti.

Dodelimo Tamari stipendiju!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.