IMAMO SVE VIŠE TEŠKIH PACIJENATA SA OBOSTRANIM UPALAMA PLUĆA: Dr Mahmutović otvoreno o situaciji u Novom Pazaru
Bolnica / Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

LOŠE PROGNOZE

IMAMO SVE VIŠE TEŠKIH PACIJENATA SA OBOSTRANIM UPALAMA PLUĆA: Dr Mahmutović otvoreno o situaciji u Novom Pazaru

Ističe da je od velike pomoći bilo to što je Ministarstvo zdravlja reagovalo i pomoglo kako bi se uspostavio sistem, koji sada, kako kaže, funkcioniše...

Objavljeno:

U Novi Pazar stižu lekari i iz drugih zdravstvenih ustanova širom Srbije kako bi pomogli u lečenju pacijenata zaraženih Covidom 19, a situacija je zahvaljujući Ministarstvu zdravlja sada pod kontrolom i sistem funkcioniše - izjavio je danas direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović.

Ističe da u toj ustanovi ima dosta teških pacijenata sa obostranim upalama pluća, ali da veruje da su u tom gradu već bili "u piku" što se tiče broja zaraženih te da se nada da će taj broj sada stagnirati.

Dodao je da će u dogovoru sa ministarstvom danas deset najtežih pacijenata biti prebačeno u tercijarne ustanove, kako bi se rasteretila bolnica u Novom Pazaru.

Ministarstvo zdravlja u petak je poslalo eksperte, sve vreme sarađujemo i sistem je počeo da funkcioniše. Stigli su stručnjaci iz oblasti infektoloških bolesti, pulmolozi, a danas stižu anesteziolozi. Imamo veliki broj teških pacijenata koji su se zarazili za kratko vreme, naša bolnica je mala i bili smo u haosu - rekao je Mahmutović.

Ističe da je od velike pomoći bilo to što je Ministarstvo zdravlja reagovalo i pomoglo kako bi se uspostavio sistem, koji sada, kako kaže, funkcioniše.

Mahmutovć kaže da nisu tačne informacije na društvenim mrežama o tome da nema kiseonika, regulatora i lekova i dodao da svega toga ima dovoljno u bolnici.

Navodi da u bolnicu u Novom Pazaru dolaze kolege iz drugih gradova Srbije da pomognu, da svi rade predano i da praktično nema radnog vremena.

Dodao je da su šatori koji su postavljeni ispred bolnice namenjeni da tu lekari mogu da se presvuku i odlože opremu.

Bonus video:

( Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.