NE VERUJEMO U KORONU, NITI NOSIMO MASKE: Sugrađani su rekli svoje mišljenje na Adi, ovaj snimak šokira (VIDEO)
Ekipa Espresa na Adi Ciganliji, Foto: Emilija Jovanović, Printscreen, Profimedia

NA LICU MESTA

NE VERUJEMO U KORONU, NITI NOSIMO MASKE: Sugrađani su rekli svoje mišljenje na Adi, ovaj snimak šokira (VIDEO)

Poštuju li se mere ili ipak glumimo hrabrost?

Objavljeno: 20:10h
Jovana Jovanović

U poslednja 24 časa u Srbiji su dve osobe preminule od posledica koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Registrovano je 227 novoobolelih osoba. Zvaničan broj preminulih je 267, navodi se na sajtu covid19.rs.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus su testirane 5.993 osobe, a na respiratoru su 32 osobe. Takođe, u Srbiji su od početka epidemije potvrđena 13.792 slučaja infekcije, dok je procenat smrtnosti 1,94 odsto.

Da se korona razbuktava dokaz je i to što su Novi Pazar i Kragujevac uveli vanrednu situaciju kako bi obuzdali širenje virusa. Osim toga, nema grada u Srbiji koji nije saopštio da je stanje alarmantno i da beleže nagli porast broja obolelih.

foto: Emilija Jovanović

Ekipa Espreso.co.rs portala proverila je kakva je situacija na beogradskom kupalištu Adi Ciganliji, budući da je porastao broj zaraženih.

Donosimo vam najnovije kadrove, a ujedno i odgovor da li se sugrađani pridržavaju mera koje je propisao Gradski zavod za javno zdravlje.

Takođe, zabeležili smo brojne nepravilnosti na kupalištu, a neki odgovori su nas u najmanju ruku začudili.

U narednim minutima poslušajte šta su nam sugrađani rekli u vezi sa Covidom-19:

Pojedini naši sugrađani su mišljenja da se mnogi ponašaju neodgovorno budući da ne nose maske i rukavice, a takođe ne drže ni fizičku distancu.

Trebalo bi da se poštuju mere, jer je naglo skočio broj zaraženih, vidite li samo kakva je situacija u Kragujevcu. Nosim masku i rukavice u zatvorenom prostoru, pogotovo u autobusu i prodavnici. Više se bojim, nego Vi mladi. Ako hoćemo da ostavrimo neki cilj, mislim da bi svi trebalo da se pridržavamo mera koje su propisali", kazla je anketirana sugrađanka.

Bilo je i onih koji su suprotnog mišljenja, te se vode teorijama zavere.

Naravno da se ne plašimo jer studenti i ne veruju u Covid-19. Tokom korone nismo poštovali mere niti smo se zarazili. Gledao sam statističke podatke, ali nije to ništa toliko opasno", rekao je anketirani sugrađanin.

Ipak, ima i onih koji veruju da bi trebalo da naučimo da živimo sa koronom, a evo i objašnjenja koje je izneo jedan od sagovornika.

Nemam neki komentar, jer mislim da je to virus kao i svaki drugi. Mislim da nema leka protiv njega, već moramo da naučimo da živimo sa njim. Trebalo bi da se pridržavamo mera, i da poštujemo rastojanje", kazao je anketirani sugrađanin.

foto: Emilija Jovanović

Podsetimo, kada je reč o zatvorenom prostoru, poseban akcenat je na poštama, bankama, javnim institucijama i prodavnicama i tržnim centrima. Putnicima koji ne nose maske neće biti dopušten ulaz u prevozna sredstva.

Maske ne moraju biti hirurške, kupljene u apoteci već građani mogu koristiti i pamučne maske za višekratnu upotrebu, navedeno je u saopštenju Vlade.

Vlada Srbije nastaviće i u narednim danima da sa velikom pažnjom prati razvoj epidemiološke situacije i o svemu će redovno i blagovremeno obaveštavati građane.

Osim toga, Krizni štab je danas dao preporuku o formiranju dve centralne kovid 19 bolnice - KBC Bežanijska kosa u Beogradu i Klinika za plućne bolesti u Nišu.

1 / 12 Foto: Emilija Jovanović

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.