UHAPSITI JUTKU, NE ODUGOVLAČITE! Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala Osnovni sud da pokaže ozbiljnost
Aktivisti Ne davimo Beograd, Foto: Promo

INICIJATIVA

UHAPSITI JUTKU, NE ODUGOVLAČITE! Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala Osnovni sud da pokaže ozbiljnost

- Želimo da poručimo da je svako nasilje prema ženama neprihvatljivo, poručili su...

Objavljeno:

Inicijativa Ne davimo Beograd poziva Osnovni sud u Kruševcu da pokaže ozbiljnost i odlučnost i da zaustavi dalje odugovlačenje izricanja prvostepene presude Milutinu Jeličiću Jutki.

- Podržavamo zahtev tužilaštva da Jeličiću bude određen pritvor i na taj način prekinuto dalje razvlačenje sprovođenja pravde, s obzirom da se ni Jutka, ali ni njegov advokatski tim nisu pojavili na pretresu koji je trebalo da se održi 19. juna, a da je on već tri puta odlogan od 24. marta.

Podsećamo da je policiji bio izdat nalog da ga na prethodni pretres privede. Iako je aktivno učestvovao u predizbornoj kampanji, policija je tvrdila da ne može da ga nađe pa je tako još jednom izbegao pravdu.

foto: Promo

Aktivistkinje i aktivisti inicijative Ne davimo Beograd prate ceo slučaj od početka i na svakom ročištu se okupljaju ispred suda kako bi pružili podršku Mariji Lukić i drugim ženama žrtvama seksualnog nasilja. Nakon što se nije pojavio na prethodnom pretresu, pokušali smo da ga pronađemo u Brusu, a naše aktivistkinje i aktivisti su obaveštavali policiju o njegovom kretanju u toku izbornog dana, naveli su.

Inicijativa Ne davimo Beograd sa pažnjom prati dešavanja oko novog glavnog pretresa koje je zakazano u Kruševcu za 10. jul u 12 časova.

- Želimo da poručimo da je svako nasilje prema ženama neprihvatljivo, da žrtve nisu same i da odgovorni moraju snositi zakonske posledice za dela koja su uradili. Sistem ne sme biti popustljiv, već mora pokazati odlučnost da se ovakvoj praksi moćnika stane na put.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.