O NJIMA NIKO NE PRIČA: Stravična sudbina životinja iz poplavljenih područja! Pogledajte šta je ova kujica uradila
Majka spašava štene, Foto: Printscreen, printscreen/twitter/sentrope

mukica

O NJIMA NIKO NE PRIČA: Stravična sudbina životinja iz poplavljenih područja! Pogledajte šta je ova kujica uradila

Borba za život

Objavljeno:

U Srbiji je zbog izlivanja reka i poplava u 15 opština na snazi vanredna situacija. U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva, poplavljena su brojna domaćinstva, stotine građana je evakuisano, a dve osobe vode se kao nestale.

Vanredna situacija je uvedena u Osečini, Krupnju, Loznici, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Arilju, Kosjeriću, Lučanima, Ivanjici, Kraljevu, Ljigu, Mionici, Koceljevi, Vladimircima i Trsteniku.

Bračni par iz Studenice vodi se kao nestao. Naime, pretpostavlja se da su se oni udavili kada su pokušali da napuste kuću.

Potresne sudbine ljudi koji žive u ugroženim područijima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, ali malo ko je razmišljao o stravičnoj sudbini životinja, pre svega, pasa i mačaka koje je bujica odnela.

Ipak, snimak iz Lajkovca je mnoge potresao. Na njemu se vidi kako majka spašava mladunče iz nabujale reke Kolubare.

Retko ko je ostao imun na ove potresne scene.

Podsećamo, v.d. direktora Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je sinoć za Tanjug da se situacija sa poplavama iz sata u sat menja i da je brzom reakcijom putara sanirano 120 kilometara puteva na kojima je saobraćaj bio u prekidu usled obilnih kišnih padavina.

"Najkritičnije je bilo u Zapadnoj Srbiji. Jedan most je pao u Ljuboviji, most je star 50 godina, stubovi su tada projektovani u koritu reke i to je bio problem. Uradićemo devijaciju i postavićemo ponton, da bi za dan-dva saobraćaj počeo da funkcioniše", rekao je Drobnjak.

On je naveo da je kritično bilo i u Adranima kod Kraljeva, gde je vodostaj reke došao do mosta, u Arilju, Novom Pazaru i Raškoj.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je prilikom obilaska poplavljenog područja u Kosjeriću da je država sve uradila da do toga ne dođe i da će šteta biti brzo nadoknađena.

Bonus video:

(Espeso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.