POSLEDNJE UPOZORENJE DR TIODOROVIĆA: Veoma sam zabrinut za ono što se upravo sad dešava u Nišu
Epidemiolog Branislav Tiodorović, Foto: TV PINK PRINTSCREEN

NIJE NAIVNO

POSLEDNJE UPOZORENJE DR TIODOROVIĆA: Veoma sam zabrinut za ono što se upravo sad dešava u Nišu

On je podsetio da je Klinika za plućne bolesti u KCS opet kovid bolnica

Objavljeno:

Profesor dr Branislav Tiodorović, komentarišući vraćanje pojedinih mera - obavezno nošenje maski u prevozu, zabranu poseta bolnicama, rekao je da očekuje da će građani biti svesni na ozbiljnost situacije, s obzirom na povećan broj zaraženih, pogotovo u Beogradu, Novom Pazaru, Tutinu i Vranju.

On je podsetio da je Klinika za plućne bolesti u KCS opet kovid bolnica. Ocenjujući situaciju na jugu zemlje, naveo je da se situacija u Vranju održava, i da ima mnogo pacijenata sa bronhopneumonijom.

- Juče i jutros ukupno je bilo oko 60 zaraženih pacijenata. Najviše se zbrinjavaju u KC Niš. U kovid bolnici u starom delu centra je 85 pacijenata, od kojih je kod 48 virus potvrđen, a za ostale se čekaju rezultati - rekao je prof. dr Tiodorović i dodao da su u svim domovima zdravlja zadržane kovid ambulante, i da u njima stanovništvo sa tegobama može da se javi.

Krizni štab za borbu protiv korone doneo je juče niz mera i odluka - obavezno je nošenje maski u gradskom i međugradskom prevozu, preporuka je da se nose u svakom zatvorenom prostoru, ukinute su posete bolnicama, u staračkim domovima su ograničene, distanca na otvorenom treba da se drži na 1,5 metar, dok je u zatvorenom prostoru predviđeno da po sobi bude 3 kvadrata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.