REČI ANE BRNABIĆ ČEKALI SU SVI KOJI SU PRETRPELI ŠTETU U POPLAVAMA: Ovo je stav premijerke
Vlada će brzo proceniti i nadoknaditi štetu, Foto: Beta/Slobodan Miljević

JASNO JE

REČI ANE BRNABIĆ ČEKALI SU SVI KOJI SU PRETRPELI ŠTETU U POPLAVAMA: Ovo je stav premijerke

Brnabićeva je rekla da, kada je reč o uništenim putevima, tu štetu treba hitno sanirati

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Osečini da će Vlada Srbije veoma brzo proceniti i nadoknaditi svu materjalnu štetu koje su u tom kraju pričinile obilne kiše i poplave.

"Procenićmo jako brzo zajedno sa lokalnom samoupravom i tu štetu ćemo brzo da nadoknadimo", rekla je ona tokom obilaska odrona na putu Osečina-Ljubovija.

Brnabićeva je rekla da, kada je reč o uništenim putevima, tu štetu treba hitno sanirati, kao što će biti slučaj i u Arilju.

"Ti ljudi zaista ne treba da brinu. Ni do sada nismo kasnili kada smo imali ovakve vanredne situacije. Nećemo ni sada. Došla sam pre svega da kažem ljudima da je Vlada Srbije tu uz vas", poručila je premijerka.

"Nek stvari možete da uradite kao što smo i uradili od 2014. ali ako imate zaista ekstremne padavine kao što smo imali ovog juna, a posebno u prethodnih 48 sati od preko 100 litara po metru kvadratnom... to su stvarno situacije u kojima teško da možete da sprečite neku veću štetu", istakla je.

Ona je dodala da bi danas šteta bila zanatno veća da od 2014. Vlada Srbije zajedno sa strukom nije radila na prevenciji poplava.

"I ovaj put, ove godine smo prilično dobro prošli, imamo 82 domaćinstva u Osečini u koje je ušla voda, i to je to... Mora još mnogo da se uradi, ali mnogo je bolje nego što je bilo", rekla je premijerka Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.