HOROR U NOVOM PAZARU! Koronom inficirano 20 lekara i 40 medicinskih sestara!
Opet kritično u Novom Pazaru, Foto: EPA-EFE/Marko Đoković, Ilustracija

buknulo

HOROR U NOVOM PAZARU! Koronom inficirano 20 lekara i 40 medicinskih sestara!

- Imamo mnogo ozbiljnih pacijenata i zabrinjavajuće je da su svi koji su došli u poslednjih petnaestak dana ozbiljno iscrpljeni, sa ozbiljnim upalama pluća- kaže Mahmutović

Objavljeno:

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović izjavio je večeras da je 20 lekara i 40 medicinskih sestara iz te zdravstvene ustanove zaraženo korona virusom. Mahmutović je rekao da se epidemija brzo širi i da su njihovi kapaciteti gotovo maksimalno popunjeni.

- Podelili smo bolnicu tako da sva odeljenja, osim porodilišta, onkologije, dijalize, koronarne i jedinice za moždane udare primaju pacijente obolele od kovida. Naši kapaciteti su gotovo popunjeni, a danas smo transportovali 12 pacijenata u Kliničko bolnički centar Bežanijska kosa kako bismo oslobodili mesta za nove - rekao je Mahmutović za TV Novi Pazar i dodao da je virus mutirao i da pacijenti koji se poslednjih dana javljaju za pomoć imaju znatno težu kliničku sliku.

-Imamo mnogo ozbiljnih pacijenata i zabrinjavajuće je da su svi koji su došli u poslednjih petnaestak dana ozbiljno iscrpljeni, sa ozbiljnim upalama pluća. Najlakši su oni sa temperaturom, kašljom i malaksalošću - izjavio je Mahmutović koji nije precizirao koliko je pacijenata transportovano u Klinički centar Kragujevac i Beograd, rekavši da je plan da se prvo popunjavaju kapaciteti tercijarnih zdravstvenih centara.

- Kada se njihovi kapaciteti popune, onda ćemo teške pacijente lečiti kod nas i tada ćemo uključiti naše respiratore - objasnio je Mahmutović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.