UŠLI SMO U POPLAVLJEN SRPSKI GRAD: Sve je još pod vodom, meštani u agoniji! (FOTO)
Poplava u Osečini, Foto: Printscreen

slike sa lica mesta

UŠLI SMO U POPLAVLJEN SRPSKI GRAD: Sve je još pod vodom, meštani u agoniji! (FOTO)

Na ulicama su postavljeni džakovi, za sada nema velike količine vode po ulicama, za razliku od sinoć gde je bilo kritično

Objavljeno:

Ekipa Espresa se trenutno nalazi u Osečini, dakle u Kolubarskom okrugu na zapadu Srbije gde se voda polako povlači, ali je još uvek ima!

Naime, na ulicama su postavljeni džakovi, za sada nema velike količine vode po ulicama, za razliku od sinoć gde je bilo kritično.

Nivo vode je još uvek povišen, ali je situacija sada pod kontrolom.

Ekipa Espresa je razgovarala sa meštaninom Osečine koji nam je kazao da je ovakva situacija bila 2014. godine, i da reka Jadar pravi probleme jer se izlije i poplavi domaćinstva meštanima ovog mesta.

Reka je učinila svoje, kiša pada već dva dana. Prvobitno je voda preplavila celo dvorište, a sada se malo povukla. Inače, ovako je bilo i 2014. godine, čim padne malo jača kiša bude ovolika. Ovde treba tražiti uzrok, a ne posledice da se Jadar proširi, a zarastao je i u travu," kaže meštanin Branko iz Osečine.

Pogledajte kadrove koje smo zabeležili u Osečini:

1 / 5 Foto: Espreso.co.rs

Podsetimo, predsednik opštine Osečina Dragan Aleksić, na predlog Kriznog štaba, proglasio je danas vanredno stanje na području cele opštine zbog poplava koje su uzrokovane poslednjim padavinama.

Reka Jadar izlila se u samoj varošici Osečina i poplavila oko 150 domaćinstava, a u selu Komirić se pod vodom nalazi letina.

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda Srbije u poslednja 24 časa na području Osečine je palo 70 litara kiše po metru kvadratnom.

U prekidu za saobraćaj je nekoliko lokalnih puteva, prema selima Lopatanj, Ostružanj, selo Osečina. Danas je nekoliko sati bio u prekidu i saobraćaj na putu Osečina-Pecka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.