OTVARA SE MITOS, BAŠKARI SE NA PLAŽAMA, ZA TILI ČAS PREŠLI GRANICU! Ovo su najuporniji Srbi koji uživaju u Grčkoj
Grčka, ilustracija, Foto: profoimedia, Printscreen

boli ih uvo

OTVARA SE MITOS, BAŠKARI SE NA PLAŽAMA, ZA TILI ČAS PREŠLI GRANICU! Ovo su najuporniji Srbi koji uživaju u Grčkoj

Prva grupa srpskih turista ušla je u Grčku pre par dana nakon što je Vlada te zemlje dozvolila prelazak bugarsko grčke granice za državljane Srbije...

Objavljeno:

Državljani Srbije mogu kopnenim putem da uđu u Grčku na tri granična prelaza na grčko-bugarskoj granici, među kojima je i prelaz Promahoras na koji srpski državljani već ulaze od večeri 15. juna.

Prva grupa srpskih turista ušla je u Grčku pre par dana nakon što je Vlada te zemlje dozvolila prelazak bugarsko grčke granice za državljane Srbije.

Podsećamo, konfuzija, iznenađenje, nemir vladali su među srpskim turistima koji su krenuli put Grčke pre nego što je ta država promenila svoju odluku. Više od 50 automobila sa oko 200 srpskih građana bilo je sprečeno da pređe bugarsko-grčku granicu, zbog iznenadne odluke Vlade Grčke da mora da prati preporuke EU o otvaranju granica sa trećim zemljama od 1. jula, uprkos ranijem dogovoru grčke i srpske strane o obostranom otvaranju granica.

Nedugo potom, Grčka je dozvolila prolaz srpskim turistima, tako da su oni svoj put nastavili bez problema.

Prema poslednjim informacijama, na grčko-bugarskoj granici velika je gužva, kolona je duga nekoliko kilometara i čeka se više sati zbog procedura.

Ipak, najuporniji građani Srbiji se uveliko kupaju i sunčaju na prelepoj obali Grčke. Njihova iskustva su različita, ali su sada svi spokojni i uživaju u blagodetima ove divne zemlje.

Prenosimo vam najzanimljivije ispovesti:

- Evo da prenesem naša iskustva sa jučerašnjeg puta do Neae Flogitae u kratkim crtama:

- Krenuli u 13:30, odličan auto-put bez gužve do granice sa Bugarskom. Srpsko-Bugarski granični prelaz Gradina prešli za 15 minuta. Prvi put sam vozio kroz Bugarsku do Grčke. Od Sofije do Blagoevgrada odličan auto-put. Potez od granice do Sofije i Blagoevgrada do Sandanskog solidne magistrale ( nekih 60tak kilometara). Sa policijom nismo imali nikakvih problema, vozio sam u okviru ograničenja. Na Bugarsko-Grčki granični prelaz Kulata-Prohomonas stigli u 19:00 po srpskom vremenu. U Grčku smo ušli u 12:00 po srpskom vremenu ( 5 sati čekanja na granici). Nismo testirani na covid-19. Ne znam da li su testirali druge. Kroz Grčku do Neae Flogitae auto-put. Stigli na destinaciju u 02:10 po srpskom vremenu (03:10 po grčkom). Vlasnik apartmana kod koga smo uplatili još u januaru jedan dan 14.06. probudio se kad smo stigli u sred noći i ljubazno nas primio na prenoćište. Danas kreće punjenje baterija. Želim da iskoristim priliku da se posebno zahvalim agenciji Nikana preko koje već 10tak godina letujemo u Grčkoj na načinu na koji brine o svojim putnicima (posebno ove godine).

foto: Printscreen
foto: Printscreen
foto: Printscreen
foto: Printscreen

I za kraj dve poruke: (Izvinjavam se na vulgarnosti u drugoj al jače je od mene posle 4 meseca guslanja o koroni)

Da vam kaže čika doktor preventivac (posebno onima koji hejtuju trenutno odlazak na more zbog "trenutne situacije") MORE JE PREVENTIVA I TERAPIJA PROTIV SVIH BOLESTI FUCK covid-19, LIVE YOUR LIFE BRE, stoji u postu.

foto: Printscreen

Još jedna devojka podelila je svoja iskustva, a sudeći po objašnjenju njen put ka Grčkoj je protekao u najboljem mogućem redu.

- Prošli noćas oko 4h bez zadržavanja i problema na graničnom prelazu Goce Delčev, autobusom Eurotursa. Nije bilo testiranja niti gužve, prvi smo bili na granici. Nakon nas prošao je i autobus Fudeks agencije. Prijatno iznenađenje u moru informacija da se satima čeka. Na graničnom prelazu od grka niko nije nosio maske. Na prelazu sa Bugarskom (sa srpske strane) se uz pasoš predaje i popunjen upitnik, koji smo dobili u bus-u i toliko. Niko nas nije pitao za detalje usmeno. Letovanje može da počne, napisala je Ana u Fejsbuk grupi, "Live from Greece".

foto: Printscreen

Neki naši turisti su već iznajmili i vozila i uveliko obilaze prelepu obalu Grčke.

foto: Prinstcreen

Ružica Stanković se javila iz Polihrona gde uživa u miru i tišini bez turista.

foto: Prinstcreen

Slavica Filipović letuje na Halkidikiju, a na granici sa Bugarskom morala je da popuni formular.

foto: Prinstcreen

Ipak, bilo je i onih koji se nisu proveli tako "slavno" pa su morali da potraže i pomoć na putu.

foto: Printscreen

Podsećamo, vest da srpski turisti mogu da uđu u Grčku ohrabrila je mnoge koji su krenuli put omiljenih srpskih letovališta.

Na graničnim prelazima sa Bugarskom, preko koje Srbi, zbog situacije sa korona virusom u Makedoniji u kojoj je ponovo proglašeno vanredno stanje, jedino i mogu stići do Grčke, primećena je veća gužva, naročito na graničnom prelazu Gradina.

Podsetimo, Vlada Srbije trebalo bi da dobije papir koji bi garantovao svim Srbima da prelaze granicu između Bugarske i Grčke.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.