AVIONOM ĆE DO GRČKE U NAREDNIM DANIMA MOĆI SAMO POJEDINCI: Proverite da li ste na spisku
Proverite da li ste na spisku, Foto: Profimedia, Tanjug/Zoran Žestić

NAJNOVIJA INFORMACIJa

AVIONOM ĆE DO GRČKE U NAREDNIM DANIMA MOĆI SAMO POJEDINCI: Proverite da li ste na spisku

Vlada Srbije danas očekuje papir iz Grčke koji će garantovati građanima Srbije ulazak u tu zemlju u narednom periodu

Objavljeno:

Prva grupa srpskih turista ušla je u Grčku nekoliko minuta pre 23.00 pošto je kasno sinoć Vlada te zemlje dozvolila prelazak bugarsko grčke granice za državljane Srbije.

Vlada Srbije danas očekuje papir iz Grčke koji će garantovati građanima Srbije ulazak u tu zemlju u narednom periodu, kaže direktor Nacionalne asocijacije turistickih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić.

I dok čekamo konačnu odluku, na društvenim mrežama se pojavila informacija da je ulaz u Grčku moguć jedino preko graničnog prelaza Kulata - Promahonas, između Bugarske i Grčke.

“Uspeli smo da uđemo u Grčku iz Bugarske, evo informacija iz prve ruke”, saopštio je ranije danas Mladen Alvirović, član SAT-ove patrole do grčkog ostrva Tasos.

Dodao je da se na graničnom prelazu sprovodi nasumično testiranje na koronavirus.

S druge strane, kada je reč o avio-saobraćaju, na zvaničnom sajtu atinskog aerodroma se pojavila informacija da je privremena zabrana ulaska u zemlju svim građanima koji nisu članovi EU na snazi do 29. juna.

Navodi se da su izuzetak članovi porodice žitelja EU, žitelji zemalja Šengena i članovi njihove porodice, medicinski stručnjaci i stanovnici zemalja trećeg sveta koji dugo borave na teritoriji EU ili koji već duže vreme imaju vizu. Izuzetak su i diplomate, vojna lica i predstavnici Vlada.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.