MATURANTSKA PARADA ODRŽANA JE U KIKINDI: Plesaloje njih 300, NISU MOGLI DA IH SPREČE NI KIŠA NI KORONA
Uprkos korona virusu, Foto: Novosti/R.Šegrt

UPRKOS KIŠI I KORONI

MATURANTSKA PARADA ODRŽANA JE U KIKINDI: Plesaloje njih 300, NISU MOGLI DA IH SPREČE NI KIŠA NI KORONA

Na platou ispred Gradske kuće, istovremno kad i njihovi vršnjaci širom Srbije i Evrope, igrali su po taktovima Štrausa, a na kraju, kako je to postalo već tradicionalno, i naše užičko kolo

Objavljeno:

Uprkos korona virusu, ali i kiši koja je pretila, nešto više od 300 maturanata iz četiri srednje škole u Kikindi plesalo je danas svoju jedinstvenu maturantsku paradu.

Na platou ispred Gradske kuće, istovremno kad i njihovi vršnjaci širom Srbije i Evrope, igrali su po taktovima Štrausa, a na kraju, kako je to postalo već tradicionalno, i naše užičko kolo.

foto: Novosti/R.Šegrt

Ovo je trinaesta generacija maturanata u Kikindi koja je na ovaj način označila kraj srednjoškolskog školovanja i plesom krenula u novu životnu etapu. Do sada je više od 5.000 mladih u ovom gradu na isti način proslavilo završetak srednje škole.

foto: Novosti/R.Šegrt

U sadašnjoj generaciji su Aleksandra Pakaški i Igor Vrbaški, koji žele da postanu lekari. - Završila sam Medicinsku školu i planiram da upišem Medicinski fakultet u Novom Sadu. Znam da će biti teško, da je to težak fakultet, a kasnije i zahtevan i naporan posao, ali spremna sam, jer volim medicinu. Posao lekara je human i lep. Nadam se da ću uspeti – otkrila nam je Aleksandra.

foto: Novosti/R.Šegrt
foto: Novosti/R.Šegrt

Organizator maturanske parade u Kikindi od samog početka Marko Markovljev zadovoljan je što je manifestacija održana, uprkos svim ograničenjima i ukupnoj situaciji i što su mladi Kikinđani plesali istovremeno sa vršnjacima u još 30 gradova u Srbiji.

foto: Novosti/R.Šegrt

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.