SAMO OVAKO MOŽETE U GRČKU: Javio se Mladen Alvirović s bugarsko-grčke granice (VIDEO)
Samo ovako možete u Grčku, Foto: Printscreen/facebook

PROVERITE

SAMO OVAKO MOŽETE U GRČKU: Javio se Mladen Alvirović s bugarsko-grčke granice (VIDEO)

Ranije je najavljeno da će srpski državljani moći bez testa i karantina već od 15. juna da uđu u zemlju

Objavljeno: 14:23h

Ekipa emisije SAT uspela je da pređe granični prelaz Kulata - Promahonas, između Bugarske i Grčke.

U svom obraćanju preko društvenih mreža potvrdili su da je ovo jedino mesto na kome državljani Srbije mogu da uđu u Grčku.

“Uspeli smo da uđemo u Grčku iz Bugarske, evo informacija iz prve ruke”, saopštio je Mladen Alvirović, član SAT-ove patrole do grčkog ostrva Tasos.

U Grčku isključivo preko prelaza Kulata - Promahonas

“Ako idete u Grčku preko Bugarske, idete na prelaz Kulata/ Promahonas. Računajte na veliku gužvu, mi smo čekali u koloni dužine oko 3 km, možda i dužoj”, dalje navodi.

Srbi jedini izvan EU koji smeju da uđu u Grčku

“Srbija je jedina zemlja van EU, čijim državljanima je dozvoljeno da uđu u Grčku. Zabuna je, izgleda, juče nastala zbog toga što je počela primena pravila za prelazak granica EU, a ne Grčke, pa je ta zemlja morala da to primeni i ne dozvoli ulazak do 1. jula. Ipak, prema dogovoru Srbije i Grčke, mi smo jedini koji možemo da uđemo, a da smo van EU”, posebno je naglasio Mladen Alvirović.

Policajci ručno upisuju podatke iz dokumenata, spremite se da čekate

“Spremite se da čekate – i to ne samo u koloni. Morate biti strpljivi, zato što je policajcima na granici naloženo da ručno upisuju sve podatke iz dokumenata, a morate da ostavite i tačnu adresu na kojoj ćete boraviti u Grčkoj , kao i svoj broj mobilnog telefona”, ispričao je Alvirović u svom izveštaju.

Nasumično testiranje na koronavirus

“Na graničnom prelazu sprovodi se nasumično testiranje na koronavirus. Uzima se bris, i vi potom odlazite na adresu koju ste ostavili na granici. Ukoliko dobijete pozitivan rezultat, doći će po vas, i idete u karantin. Ukoliko je samo jedan član porodice pozitivan, samo on ide u karantin”, objasnio je Mladen Alvirović proceduru prelaska bugarsko-grčke granice za državljane Srbije.

Podsetimo, ranije je najavljeno da će srpski državljani moći bez testa i karantina već od 15. juna da uđu u zemlju. Iz toga razloga, turisti su juče bili spakovani, vodiči i vozači spremni, a autobusi napunjeni gorivom. Kolona dugačka 20 kilometara automobila sa srpskim tablicama čekala je ceo dan na bugarsko-grčkoj granici.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.