DO SADA SU SVI IZBEGAVALI SAJAM! Sada postoji dobar razlog da tamo odete, OVAJ ČOVEK NE SVE OBJASNIO NA RTS-u
Kovid bolnica je iza nas, Foto: Printscreen/RTS

BOLNICA JE IZA NAS

DO SADA SU SVI IZBEGAVALI SAJAM! Sada postoji dobar razlog da tamo odete, OVAJ ČOVEK NE SVE OBJASNIO NA RTS-u

Pod sloganom "Bašta u srcu grada" u hali 3 i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, od sutra do subote, održava se najmirisnija manifestacija - 25. Međunarodni sajam hortikulture. Kovid bolnica je iza nas, okrećemo se budućnosti, rekao je za RTS Aleksandar Ivković, pomoćnik direktora Beogradskog sajma za komercijalne poslove.

Objavljeno:

Koronavirus je na neki način "zarobio" i Beogradski sajam i doveo ga do samog ruba egzistencije upravo u trenucima kada je trebalo da gotovo trijumfalno potvrdi ne samo uspešan start tekuće, nego i epilog prethodne poslovne godine.

Došlo je vreme za novi početak sajamskih manifestacija, od sutra "Bašta u srcu grada" u hali 3 i na otvorenom prostoru - 25. Međunarodni sajam hortikulture.

Aleksandar Ivković, pomoćnik direktora Beogradskog sajma za komercijalne poslove rekao je za RTS da se Sajam okreće budućnosti i da će sve resurse upotrebiti da nadomesti ono što je propušteno u vreme epidemije koronavirusa.

"Sve naše manifesticije koje su odložene, mi ćemo se potruditi da ih napravimo u nekom budućem vremenu", rekao je Ivković.

Sve je stalo uoči samog početka jedne od najposećenijih sajamskih manifestacija, Salona automobila, a da li će se on održati ove ili sledeće godine, zavisi od mnogo čega.

"Svakao da nam trenutne okolnosti ne idu na ruku i ne zavisi sve od nas. Ovde treba jedna logistička podrška, mi ćemo dati sve od sebe, tu su i naši prtneri, izlagači i od njih će puno zavisiti", rekao je Ivković.

foto: Ataimages

Kovid bolnica je iza nas, a dokaz za tako nešto je početak sajma hortikulture koji će trajati do subote.

"Pošto je cveće u pitanju, želeli smo da na jedan simboličan način obeležimo novi početak i da se okrenemo poslu. Kovid bolnica je iza nas, gledamo u budućnost, gledamo dalje", rekao je Ivković.

Prema njegovim rečima, na sajmu će se predstaviti oko 80 izlagača, uglavnom domaćih.

U hali 3 gde se održava manifestacija nije bilo pacijenata, ali je sve dezinfikovano, tako da su posetioci bezbedni, rekao je Ivković.

"Ulaz je besplatan i na taj način želimo da častimo sugrađane i da ih pozovemo da zajedno proslavimo početak nekog novog života", rekao je Ivković.

Privremena bolnica na Beogradskom sajmu, za smeštaj osoba sa lakšim simptomima zaraze koronavirusom, radila je od 29. marta, do 4. juna. Za to vreme na Beogradskom sajmu bilo je 1.300 kovid pozitivnih pacijenata, o kojima se staralo 620 zdravstvenih radnika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.