PALA JE KONAČNA ODLUKA! Savićima iz Subotice će BITI VRAĆENO DETE!
Foto: Printscreen

TOTALNI OBRT!

PALA JE KONAČNA ODLUKA! Savićima iz Subotice će BITI VRAĆENO DETE!

Centar za socijalni rad u Subotici oduzeo je pre više od nedelju dana dete Savićima uprkos tome što je ovaj par sredinom maja dobio rešenje o usvajanju

Objavljeno:

Na današnjem sastanku u Ministarstvu za rad odlučeno je da se bračnom paru Biljani (52) i Borislavu Saviću (48) iz Beograda vrati njihova usvojena, trogodišnja ćerka, koja im je pre desetak dana oduzeta zbog proceduralne greške.

Na sastanku sa službenicima u Ministarstvu, utvrđeno je da je Centar za socijalni rad u Subotici napravio grešku koja je dovela do toga da im se oduzme devojčica koja je živela sa njima više od šest meseci, te je odlučeno da dete može biti vraćeno svojim usvojiteljima.

Ministar Zoran Đorđević obećao je danas ubrzanu proceduru u skladu sa zakonom i ukoliko sve bude bilo u redu, očekuje razrešenje slučaja za dan dva.

- Za sada se čini da ima grešaka u proceduri, ali neću da prejudiciram. Očekujem pozitivan ishod - kazao je Đorđević i dodao da dete ne sme da bude talac birokratije.

Pojedini mediji su jutros preneli vest da je dete vraćeno roditeljima, ali Savići nisu to hteli da potvrde pre razgovora sa službenicima u Ministarstvu za rad.

- Nemam informaciju da će mi ćerka biti vraćena. Danas imam sastanak u ministarstvu, nakon čega bi trebalo da imam više informacija - rekao je Savić jutros.

Podsećamo, Centar za socijalni rad u Subotici oduzeo je pre više od nedelju dana dete Savićima uprkos tome što je ovaj par sredinom maja dobio rešenje o usvajanju. Problem je nastao, prema rečima roditelja, zbog proceduralne greške koju su napravili radnici Centra i Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku.

- Naime, u Zakonu o usvajanju stoji da maksimalna starosna granica između usvojitelja i usvojenika, ne sme da pređe 45 godina. Supruga se u tu granicu ne uklapa, dok su moje godine u redu - kazao je Savić.

Nakon što su se obratili javnosti, Savići su dobili veliku podršku od javnosti, a pomoć im je ponudila i premijerka Ana Brnabić. U međuvremenu, zbog ovog propusta smenjen je direktor Centra za socijalni rad u Subotici.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.