OVO JE DETALJAN SPISAK AERODROMA I PRELAZA KOJI ĆE BITI OTVORENI OD 15. JUNA DO 1. JULA: Pregledajte ih pre puta
Granični prelaz, Foto: EPA-EFE/Elia Bianchi, Ilustracija

obavezno pregledajte

OVO JE DETALJAN SPISAK AERODROMA I PRELAZA KOJI ĆE BITI OTVORENI OD 15. JUNA DO 1. JULA: Pregledajte ih pre puta

Ministarstvo turizma Grčke je potvrdilo da će turisti koji tokom boravka na odmoru u Grčkoj obole od virusa KOVID 19 biti hospitalizovani i lečeni od strane Vlade Grčke koja će i snositi troškove lečenja.

Objavljeno:

Kako pišu Večernje Novosti, ovo je lista graničnih prelaza i aerodroma koji će biti otvoreni u periodu od 15. juna do 1. jula i nakon prvog jula.

Od 15. juna do 1. jula:

- Aerodrom Atina je otvoren za međunarodne letove koji dolaze sa aerodroma koji nisu na listi EASA – EU Agencije za bezbednost avio saobraćaja. To znači da je otvoren i za letove iz Beograda, bez ograničenja, ali uz kontrolu putnika i uz testiranje slučajnim uzorkom. Ukinuta je i zabrana za letove iz Italije, Španije i Holandije, a ostaje zabrana letova iz Turske, Velike Britanije, Albanije i Severne Makedonije.

- Otvara se i Aerodrom Solun, ali uz zabranu letova iz Italije, Španije, Holandije, Velike Britanije, Turske i Severne Makedonije.

- Ostali aerodromi su zatvoreni za međunarodne letove.

- Drumski prelazi – zatvoreni su i dalje za ulazak turista granični prelazi sa Turskom, Albanijom i Severnom Makedonijom. Otvaraju se za turiste granični prelazi sa Bugarskom, što praktično znači da turisti iz Srbije u ovom periodu do 1. jula mogu u Grčku ulaziti drumskim putem samo preko Bugarske.

- Ulazak morski putem – i dalje važi zabrana ulaska u grčke luke za strane brodove.

Posle 1. jula:

- Otvaraju se svi međunarodni aerodromi za međunarodne dolaske, što znači i početak turističke sezone i na ostrvima.

- Drumski prelazi – prestaju da važe ograničenja i za granične prelaze sa Albanijom i Severnom Makedonijom, tako da će turisti iz Srbije posle 1. jula moći da dolaze drumskim putem i preko Severne Makedonije. Za granične prelaze sa Turskom tek će biti doneta odluka u zavisnosti od situacije.

- Ulazak morskim putem – biće dozvoljen za sve strane brodove, uključujući i kruzere.

Testiranje će se vršiti na putnicima za koje se sumnja da su pozitivni na COVID 19, kao i slučajnim uzorkom. Osim toga, putnici će popunjavati formular sa podacima gde će se nalaziti tokom boravka u Grčkoj.

- Ministarstvo turizma Grčke je potvrdilo da će turisti koji tokom boravka na odmoru u Grčkoj obole od virusa KOVID 19 biti hospitalizovani i lečeni od strane Vlade Grčke koja će i snositi troškove lečenja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.