DANAS SU SE SASTALI DIREKTORI KOVID BOLNICA! Stevanović je rekao nešto VEOMA VAŽNO, još smo u PRIPRAVNOSTI
Detalj sa sastanka direktora kovid bolnica, Foto: Printscreen

prebitan susret

DANAS SU SE SASTALI DIREKTORI KOVID BOLNICA! Stevanović je rekao nešto VEOMA VAŽNO, još smo u PRIPRAVNOSTI

Navodi da najveći broj obolelih ima blažu kliničku sliku, ali da ima i pacijenata sa težom kliničkom slikom.

Objavljeno:

KBC "Dragiša Mišović", koji je izašao iz kovid sistema, počeće krajem nedelje da radi u punom kapacitetu i biće dežurna ustanova za Beograd u petak.

KBC Zemun dežurstvo preuzima već u sredu, rečeno je danas na sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica. Opšta bolnica u Pančevu, KBC Zvezdara, Ortopedija Banjica, KC Niš koje su ranije izašle iz kovid sistema, već rade u punom kapacitetu. Osim hitnih slučajeva primaju i pacijente koji čekaju na zakazane operacije. Direktor Klinike za infektivne bolesti KCS Goran Stevanović kaže da se primećuje blaži porast broja obolelih od kovid 19 u Srbiji, ali da je sve to sve u okviru očekivanog.

"Nastavlja se redukcija kapaciteta kovid bolnica, ali broj zaraženih i dalje zahteva pripravnost. Blagi porast broja obolelih nas upozorava da mere moraju i dalje da se poštuju pre svega u zatvorenom prostoru - distanca, nošenje maski", rekao je Stevanović. Navodi da najveći broj obolelih ima blažu kliničku sliku, ali da ima i pacijenata sa težom kliničkom slikom. Infektivna klinika ovih dana beleži povećan broj ambulantnih pregleda, jer su prijemno- trijažni centar za Beograd za sve obolele sa respiratornim simptomima. "Deo bolesnika nema veze sa kovidom, to su bakterijske upale pluća i druge infekcije", naveo je Stevanović. Kako kaže bolnice koje su izašle iz kovid sistema počele su da operišu i pacijente koji nisu hitni, a koji čekaju zakazanu operaciju, ali da problem predstavlja to što nema dovoljno krvi.

"Poznati smo kao solidaran narod i nikada nemamo veliki problem sa dobrovoljnim davalaštvom krvi, ali zbog cele situcije rezerve krvi su značajno smanjene. Krv je neophodna za elektivne i hitne operacije tako da je molba svih nas da se dobrovoljni davaoci jave da bi mogli da obezbedimo adekvatnu količinu krvi" rekao je Stevanović novinarima nakon sastanka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.