NA ULAZU U GRČKU JE HAOS I DRAMA! Srbi masovno krenuli na more preko Bugarske, A SVE JE BLOKIRANO (VIDEO)
Haos na granici, Foto: Printscreen

Au!

NA ULAZU U GRČKU JE HAOS I DRAMA! Srbi masovno krenuli na more preko Bugarske, A SVE JE BLOKIRANO (VIDEO)

Ovo su potvrdili i turistički radnici iz Grčke

Objavljeno: 15.06.2020. 11:35h
  • 54

Novi problemi za sve građane Srbije koji se spremaju da krenu u Grčku na more. Vest da je Severna Makedonija otvorila od danas svoje granice obradovala je mnogobrojne srpske turiste, ali je problem što je neizvesno da li će Grci večeras u 23.00, pored prelaza ka Bugarskoj, otvoriti i Evzoni, na granici sa Severnom Makedonijom!

Grčki ministar turizma Haris Teoharis je najavio da će se granice za turiste otvarati u dve faze.

- Danas će biti otvoreni granični prelazi ka Bugarskoj, a za 15 dana, odnosno 1. jula, ka Albaniji i Severnoj Makedoniji - rekao je Teoharis, a prenosi grčka TV Skaj.

Da se nešto “kuva”, odnosno da je neizvesno da li će srpski turisti koji krenu preko Severne Makedonije moći od večeras da ulaze u Grčku, potvrdio je i Aleksandar Seničić, direktor JUTA (Nacionalna asocijacija turističkih agencija).

- Nezvanična informacija za Grčku je da će otvoriti granice za naše turiste, a za Makedoniju tek 1. jula. Za srpske turiste biće otvoren granični prelaz Evzoni. Za sada nema protokola za zadržavanje duže od pet sati u Makedoniji, a verujem da neće biti problem ako tih pet sati istekne dok smo već u redu na graničnom prelazu. Očekujemo da danas, evantualno sutra, imamo sve detalje - rekao je Seničić za TV Pink.

Ovo su potvrdili i turistički radnici iz Grčke.

“Danas je otvorena samo granica sa Bugarskom. Ljudi su požurili i i stigli ranom zorom, ali nisu računali sa tim da karantin nije obavezan za one koji ulaze tek od 12h pa nadalje. Mnogi su odlučili da ostanu tu i sačekaju 12h, pa su se stvorili redovi i gužve. Gužva se stvara i zbog toga što je u ovom trenutku jedino preko Bugarske moguće ući u Grčku. Granice sa Turskom, Albanijom i Severnom Makedonijom su i dalje zatvorene, a da li će se to promeniti u toku dana ostaje nam da sačekamo i vidimo. Zvanične odluke o otvaranju i dalje nema, a na granici nam kažu da je obaveštenje o otvaranju granice sa Bugarskom 1. juna stiglo bukvalno nekoliko minuta pre otvaranja, pa kažu da nije isključeno da se i sada tako desi sa Evzonijem”, poručila je Ana Nikolić sa portala “Nikana” koji se bavi turizmom u Grčkoj.

Bonus video:

(Espreso.rs / Blic)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media