ANA (15) I LAURA (11) SU DEVOJČICE IZ SRPSKOG SELA I ŽIVE U KUĆI U KOJOJ SE RAZMNOŽILO 300 ZMIJA! Dom im je štala
Ponos i dika porodice Šimunović, Foto: Novosti

HOROR DETINJSTVO

ANA (15) I LAURA (11) SU DEVOJČICE IZ SRPSKOG SELA I ŽIVE U KUĆI U KOJOJ SE RAZMNOŽILO 300 ZMIJA! Dom im je štala

Roditelji i troje dece su hitno evakuisani

Objavljeno:

U selu Drnovac kod Boljevca desila se jedna neverovatna, pa čak i bizarna priča. Porodica Šimunović je jedne noći pre nekoliko godina otkrila da se u njihovoj kući razmnožilo čak 300 zmija. Roditelji i troje dece su hitno evakuisani, a zmije su nađene po zidovima, temeljima i tavanu.

foto: Novosti

Danas opet žive u toj kući, tj. adaptiranoj štali. I dalje se dešava da naiđu na po neku zmiju.

foto: Novosti

„To se desilo dok su deca bila manja. Noć je bila kad mi je ćerka uzviknula 'tata, tata, gušter'. Upalio sam svetlo i video nekoliko zmija po patosu. Ispostavilo se da su se zmije izlegle u stajskom đubrivu, a zatim utočište našle u našoj kući. Traume i strahovi su još tu, mada se čovek svikne vremenom”, priča domaćin Milan. Neke zmije su tada pohvatane, a neke su se razbežale. Mnogi mediji su preneli tu priču, bilo je i dosta pokušaja da im se pomogne. Ipak, Šimunovići su se nakon nekog vremena vratili u tu kuću. „Tu smo gde smo, u ove dve neuslovne sobice. Plafon je ispucao, nemamo ni prave temelje. Jedino što valja je pogled na čuvenu planinu Rtanj... Ćerke se školuju, a Milanče (18) mi pomaže oko branja lekovitog bilja i pravljenja čajeva. Imamo i manji voćnjak sa šljivama, kruškama, jabukama... Sve što zaradimo ide na hranu.”

foto: Srbi za Srbe

Milanovoj supruzi Verici je, nažalost, nedavno ustanovljen rak grlića materice, pa će morati hitno na operaciju. Ipak, ona radije priča o svojoj deci:

foto: Srbi za Srbe

Ma pustite to, želim da vam se pohvalim mojom Anom (15). Trenirala je karate i ima šest medalja i sedam-osam diploma. A Laura (11) baš voli da uči. Ne moramo ništa ni da joj kažemo, ona sama uzme da radi domaće zadatke. Najviše bih volela da imaju kupatilo, a ne poljski toalet i korito kao sada.

foto: Srbi za Srbe

Nadamo se da ćemo u narednom periodu biti u mogućnosti bar malo bolje uslove da pružimo za ovu decu. Oni nisu zaslužili ovako da žive!

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Srbi za Srbe)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.