Matematičar, mađioničar, a trenira američki fudbal: David je sin Valjevke i Kineza i ima samo 17 godina
David je sin Valjevke i Kineza, Foto: Printscreen/Youtube

JEDINSTVEN

Matematičar, mađioničar, a trenira američki fudbal: David je sin Valjevke i Kineza i ima samo 17 godina

Veliku pažnju izazvao je učešćem u "Pinkovim zvezdama" i emisiji "Ja imam talenat"

Objavljeno: 16:38h

David Rao (17) je po mnogo čemu jedinstven Valjevac. Sin Valjevke i Kineza, učenik treće godine specijalnog matematičkog odeljenja Valjevske gimnazije, intenzivno se bavi magijom, pohađa školu za komercijalne pilote, trenira američki fudbal...

Veliku pažnju izazvao je učešćem u "Pinkovim zvezdama" i emisiji "Ja imam talenat", kada je svojim trikovima, ali i harizmom i šarmom, oduševio žiri, publiku i televizijske gledaoce. U takmičenju "Ja imam talenat" stigao je do superfinala.

- Uvek sam voleo magiju, još kao mali pokušavao sam da naučim trikove sa novčićima i kartama, i sve je postalo ozbiljnije kada sam gledao iluzioniste u "Beogradskoj areni" - priseća se David. - Najviše mi se dopao mentalizam, vrsta magije čiji je cilj da posmatrača ubedi da mađioničar može da čita misli i ima nadljudske sposobnosti predviđanja budućnosti.

U jednom nastupu, u žiriju su bili Danica Maksimović, Žika Todorović, Rasta i Ana Nikolić, a na bini se nalazila velika mapa SAD. Rasta je na čuvanje dobio dnevnik, i svi po loptu za američki fudbal, kojom su pogađali jednu američku saveznu državu. Nakon toga, Rasta je iz dnevnika izvadio ključ kovčega koji se nalazio na bini, a u njemu koverat u kom su bili ispisani papiri upravo sa imenima država koje su pogodili. Na poslednjoj stranici Rastinog dnevnika bila je mapa Amerike, sa likovima članova žirija odštampanim na državama koje su pogodili loptom!

- Žiri je bio oduševljen, kao i za svaki moj nastup, zanimalo ih je kako sam trik izveo, ali to, naravno, nisam otkrio - kaže David. - Pripremam se gledajući nastupe najboljih mentalista, pa osmišljavam svoje trikove uz dodatke koji će ih učiniti mojim i neponovljivim.

LjUBAV prema avionima, putovanjima i visinama, počeo je da ostvaruje kad je upisao Školu za komercijalne pilote "Princ aviejšn" u Beogradu. Želi da postane pilot na velikom putničkom avionu.

- Zbog vanrednog stanja usled pandemije korone, deo teorijske nastave pohađali smo putem interneta, tako da još nisam položio potrebne ispite da bih mogao da imam prvi čas letenja avionom - kaže Rao. - Bavim se, mnogi kažu uspešno, i grafičkim dizajnom, ali čvrsto sam rešen da postanem pilot.

Američki fudbal

- Treniram američki fudbal u valjevskom klubu Werewolves, i to je po mom mišljenju jedini sport u kom pobeđuje onaj ko ima najbolju taktiku - kaže David. - Za mnoge je previše grub, ali za mene predstavlja opuštanje i zabavu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.