SVE VAS TREBA UDAVITI, J**EM VAM OCA CIGANSKOG! Tri Romkinje napadnute na Čukarici, niko od nadležnih nije reagovao
Tri Romkinje napadnute na Čukarici, Foto: Profimedia

SRAMOTA

SVE VAS TREBA UDAVITI, J**EM VAM OCA CIGANSKOG! Tri Romkinje napadnute na Čukarici, niko od nadležnih nije reagovao

Napad se dogodio u ulici Milorada Jovanovića, usred bela dana

Objavljeno:

Pripadnici romske populacije su veoma često izloženi diskriminaciji u Srbiji. Nisu retki ni napadi na njih. Tako je jedna žena bila svedok napada na tri devojke romske nacionalnosti na Čukarici.

Napad se dogodio pre dva dana u ulici Milorada Jovanovića, i to u 15 časova, usred bela dana.

Tri devojke uzrasta od 18 do 23 godine romske nacionalnosti napadnute su od strane starijeg muškarca, visokog, u belom duksu i farmerkama. Muškarac je bio pod uticajem alkohola, nosio je pivo u ruci, udario je najmlađu devojku (18 godina), psovao ih najgorim mogućim rečima, navodi ova žena:

Cigane treba udaviti, pobiti sve, j**em vam oca ciganskog, gadure!

Navodi da su devojke zatim utrčale u autobus 55, muškarac je uleteo za njima, nastavio da ih vređa i gura. Teturao se po autobusu dok je hodao.

Onako pijan seo je pored mene (ja sam ušla u isti autobus) i počeo da prosipa ono pivo po meni, jer nije bio u stanju da kontroliše svoje pokrete.

Zgrožena sam otišla kod vozača, tražila da se autobus zaustavi i da se pozove policija. Niko od prisutnih u autobusu nije hteo da pomogne devojkama. Vozač je pokušao da smiri situaciju, pijani muškarac je otrčao do vrata i tražio da izadje napolje.

Vozač je otvorio, uz opravdanje da ne može da drži putnike dok ne dodje policija. NARAVNO NASILNIK JE POBEGAO. Vozač je bio 20 minuta sa nama i potom nastavio svoju turu, jer je od nadređenih dobio naređenje da nastavi sa vožnjom.

Ja sam ostala sa devojkama koje su bile strašno uplašene i plakale su. Zvale smo policiju preko 15 puta, čekale smo ispred Centra za reciklažu INOS na adresi Milorada Jovanovića br.14 na stanici linije 55.

‼️Oko 15h u ulici Milorada Jovanovića na Čukarici tri devojke uzrasta od 18 do 23 godine romske nacionalnosti napadnute...

Objavljuje Milica Lukić u Petak, 12. lipnja 2020.

Žena dalje navodi da policijska patrola nije došla iako su čekale sat i po vremena i zvale ih neprestano. Na kraju su im rekli: ,,Patrola je bila, nikoga nisu videli, vi ste otišle''.

S obzirom na to da policija nije došla iako su zvale čak 15 puta, žena ima nekoliko pitanja na koja nije dobila odgovor.

Da li je ovo diskriminacija? Pa šta iako su romkinje? Zašto udarati žensko? Dokle će pijani muškarci maltretirati sve oko sebe? Kako policija može da tvrdi da mi nismo na lokaciji i da nas ubeđuju da su prošli 10 puta, a da smo mi otišle?

Kako mogu da se pravdaju da je gužva i da imaju posla, ne mogu sat i po vremena da dođu?

DA LI JE NEKA OD NJIH TREBALA DA BUDE UBIJENA DA BISMO MOGLI IZJAVU DA DAMO?

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.