DA LI STE SE PRIJAVILI? AKO NISTE, ŠTA ČEKATE? 500 miliona dinara za 130 projekata od javnog interesa!
Peti Javni konkurs, Foto: Google street view

USVOJENO REŠENJE

DA LI STE SE PRIJAVILI? AKO NISTE, ŠTA ČEKATE? 500 miliona dinara za 130 projekata od javnog interesa!

Ministarstvo pravde je ove godine sprovelo peti Javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu oportuniteta

Objavljeno:

Vlada Republike Srbije usvojila je Rešenje o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet), kojim je 500 miliona dinara raspodeljeno na 130 projekata od javnog interesa.

Ministarstvo pravde je ove godine sprovelo peti Javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu oportuniteta, a na svim dosadašnjim konkursima je projektima od javnog značaja dodeljeno više od dve milijardi dinara.

Ove godine najviše sredstava je izdvojeno za oblast zdravstva – 236.891,692 dinara, što je skoro polovina ukupnih sredstava, dok je projektima iz oblasti prosvete dodeljeno 162.775.139 dinara, projektima iz oblasti socijalne zaštite 41.395.651 dinara, iz oblasti kulture 31.431.776 dinara, dok je za projekte iz ostalih oblasti opredeljeno 27.505.742 dinara.

Sredstva su ove godine, pored ostalih, dobili Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, KBC „dr Dragiša Mišović“, Ginekološko akušerska klinika Narodni front, Institut za transfuziju krvi Srbije, Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije“, beogradska Hitna pomoć, brojne bolnice, domovi zdravlja...

Među dobitnicima sredstava je veliki broj škola, predškolskih ustanova, Univerzitet u Beogradu, kao i Crveni krst, Nacionalno udruženje roditelja obolelih od raka „Nurdor“, Udruženje roditelja, staratelja, dece i prijatelja dece obolele od malignih bolesti „Čika Boca“ i drugi.

Ovogodišnjim sredstvima iz oportuniteta biće finansirani i projekti Istorijskog arhiva Beograda, Narodnog muzeja Toplice iz Prokuplja, projekat „Noć muzike“, „Beogradska rolerijada“...

Realizacijom projekata biće unapređena zdravstvena zaštita građana, ojačani kapaciteti zdravstvenih ustanova, poboljšana infrastruktura u obrazovanju, poboljšan sistem socijalne zaštite, kao i kulturni potencijal naše države.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.