VIKTOR SAVIĆ: Udaljili smo se od boga, kriv JE komunizam! Našim roditeljima su isprani mozgovi! NISAM ZA PROTEST!
Protest je vid agresije, Foto: Espreso.co.rs

OTVORENO

VIKTOR SAVIĆ: Udaljili smo se od boga, kriv JE komunizam! Našim roditeljima su isprani mozgovi! NISAM ZA PROTEST!

Pred glumcem Viktorom Savićem je veliki projekat u vidu snimanja filma i serije o srpskim herojima sa Košara

Objavljeno:

U redu je da budemo samokritični i u redu je da polazimo prvo od sebe, ali mi smo previše pod uticajem drugih. Ukoliko nisi liberalan, ti si onda odmah zatucani nacionalista - kaže glumac Viktor Savić u razgovoru za srpske medije otkrivši koliko mu znači novi projekat "Košare" i šta misli o litijama u Crnoj Gori.

Pred glumcem Viktorom Savićem je veliki projekat u vidu snimanja filma i serije o srpskim herojima sa Košara, čija priča će prvi put biti predstavljena na velikom platnu, ali i u vidu igrane serije. Mladi dramski umetnik i muzičar je za naš portal napomenuo da su ovakvi projekti od ogromnog značaja jer imaju moć da promene narativ koji smo stvorili o svom identitetu i istoriji.

- Potrebno je što više ovakvih priča, što više priča od nacionalnog značaja, istinitih priča koje nas podsećaju na naše heroje, na ljude koji odavde potiču i koji su se bavili onim što se svih nas tiče - rekao je glumac za Direktno.rs i dodao da kao narod imamo običaj više da uvažavamo tuđe mišljenje.

On je otkrio i šta je, prema njegovom mišljenju, uzrok tog trenda i u čemu vidi najveću krivicu za manjak "nacionalne svesti".

Pčele se rojte, a ptice pojte..

Објава коју дели Viktor Savic (@_njezz_) дана

- Ja to, naravno, pripisujem tome što smo se udaljili od Boga i sve to negativno pripisujem komunizmu i tome što su naši roditelji preživeli i kako su im mozgovi bili isprani. Ne krivim njih, krivim sistem - rekao je Savić.

Kada su u pitanju litije koje se već nekoliko meseci održavaju širom Crne Gore u znak protesta protiv usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti, glumac je rekao da podržava mirne šetnje, ali ne i proteste.

- Narod je tamo poslušan i litije su uspešne. Sve što nije litija je protest, o tome nemam neko mišljenje jer iz protesta uvek neko ima svoju korist. Dakle, da li je to neka opozicija, neka druga politička opcija, neko uvek iskoristi te protestante. Mislim da protest negde podrazumeva i jedan vid agresije, a ne smatram da je agresija dobra za bilo šta, pogotovo za ovakve stvari, kada su u pitanju naše svetinje i ono što je naša duša, srž i suština svih nas - rekao je on i dodao:

- Kod nas sam imao prilike da budem i na takvom skupu gde su ljudi sa Pravnog fakulteta, budući političari, malo u tom smeru okrenuli, sa raznim povicima, "ua", "odlazi". Ja ne smatram da je to dobro i ne mislim da se tako rešava to pitanje. Mislim da treba da budemo poslušni starešinama - objasnio je glumac za naš portal.

Što se tiče budućih angažmana, Savić se složio da mu je u ovom trenutku primarno da to budu projekti koji su društveno angažovani.

- Iskreno, to mi je za sada najznačajnije i najvažnije. Ne samo što se tiče filmova. Andrija Milošević, Aleksandar Tomić i ja smo otvorili pozorište na Banovom brdu, "Teatar na Brdu", tamo za sada postavljamo komedije koje, opet, nisu prizemne. Ali, želja nam je svima da i tu postavljamo tekstove od nacionalnog značaja i budimo kolektivnu nacionalnu svest. Ne pričam o krajnostima, nego o nečemu što je potpuno normalno, o rodoljublju i o ljubavi prema celom svetu, koje god da su rase, koje god da su nacionalnosti - napomenuo je on i dodao:

- Ukoliko smo verujući, ukoliko govorimo "Oče naš", sam početak "Oče naš" te obavezuje da prihvataš da su ti svi braća i sestre, ako imate jednog oca, tako da moraš da se ponašaš prema ljudima kao da su ti braća i sestre. Počev odavde, od našeg podneblja, pa tako i prema svima u celom svetu - zaključio je glumac.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.