AKO OD 15. JUNA PLANIRATE LETOVANJE U HRVATSKOJ GRČKOJ ILI BUGARSKOJ, MORATE ZNATI kakvo će vam vreme biti
Letovanje / Ilustracija, Foto: profimedia

OBRATITE PAŽNJU

AKO OD 15. JUNA PLANIRATE LETOVANJE U HRVATSKOJ GRČKOJ ILI BUGARSKOJ, MORATE ZNATI kakvo će vam vreme biti

Većina Srba sprema se da od 15. juna pakuje kofere i krene na more na svojim omiljenim letnjim destinacijama u Grčkoj, Bugarskoj i Hrvatskoj

Objavljeno:

Situacija s korona virusom u našoj zemlji i regionu, kao i vremenske nepogode koje su sve češće, ohrabrile su veliki broj naših građana da počnu da razmišljaju o letovanju i rezervišu turističke aranžmane.

Većina Srba sprema se da od 15. juna pakuje kofere i krene na more na svojim omiljenim letnjim destinacijama u Grčkoj, Bugarskoj i Hrvatskoj, dok će oni koji planiraju da putuju u Crnu Goru za sada morati da sačekaju i prate obaveštenja Instituta za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore u vezi sa korona virusom i 14-dnevnim karantinom koji ih tamo očekuje.

Međutim, vremenska prognoza pogodovaće planiranim aktivnostima.

Grčka

Od polovine juna, pa sve do kraja meseca širom Grčke se očekuje uglavnom sunčano i suvo vreme. Temperature neće prelaziti 32 stepena u Solunu, dok će u Pefkohoriju biti maksimalnih 28 stepeni. U julu se očekuje slično vreme, sa većim brojem oblačnih dana, ali bez padavina.

Hrvatska

Vremenske prilike na Hrvatskom primorju biće slične kao i u našoj zemlji, budući da se u narednih nekoliko dana očekuje još oblaka, kiše, vremenskih nepogoda, ali i povremenih sunčanih intervala. Od sledeće nedelje očekuje se više sunca i porast temperature, a takvo stanje zadržaće se sve do kraja meseca. Najviše dnevne temperature u junu biće između 25 i 30 stepeni u Splitu, dok u Rovinju neće prelaziti 27 stepeni, a očekuje se i više oblaka, ali bez padavina. U julu se očekuju prave letnje temperature, iznad 30 stepeni i više sunca.

Crna Gora

Na crnogorskom primorju do kraja meseca se očekuje smena sunca i oblaka, ali bez padavina. Temperature će se kretati od 26 do 29 stepeni. U julu porast temperature i suvo vreme koje će obradovati sve koji se odluče da letuju u Crnoj Gori nakon popuštanja mera povodom situacije sa korona virusom.

Bugarska

Do 20. juna u Bugarskoj se očekuje više prolećno vreme budući da će preovladavati oblaci praćeni kišom i vremenskim nepogodama, ali i povremenim sunčanim intervalima. Na kraju meseca sledi razvedravanje, ali temperature neće prelaziti 29 stepeni. U julu slično vreme, više temperature, ali praćene oblacima i bez padavina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.