SRBI NA MREŽAMA SVE ČEŠĆE DELE VMA DIJETU: Sada se oglasila čuvena bolnica, kažu da ovo NIKAKO NE RADITE
vma, Foto: Nebojša Mandić, Ilustracija

obratite pažnju

SRBI NA MREŽAMA SVE ČEŠĆE DELE VMA DIJETU: Sada se oglasila čuvena bolnica, kažu da ovo NIKAKO NE RADITE

Postoji jedan veliki problem sa tim objavama - nisu tačne, a toliko su uzele maha da je na kraju Vojnomedicinska akademija na svom sajtu postavila zvanično obaveštenje

Objavljeno:

VMA dijeta je prvobitno osmišljena od strane stručnjaka Vojnomedicinske akademije kao dijeta za pacijente kojima je bilo potrebno da smršaju neposredno pred operaciju. Njihovim lekarima je bilo vrlo važno da se oni nakon ovakvog režima ishrane osećaju dobro, da budu vitalni i spremni za operaciju", navodi jedna od mnogobrojnih objava koje su se pojavile na internetu.

Postoji jedan veliki problem sa tim objavama - nisu tačne, a toliko su uzele maha da je na kraju Vojnomedicinska akademija na svom sajtu postavila zvanično obaveštenje u kojem moli građane da ne nasedaju na bilo kakve internet dijete koje se na njih pozivaju!

Saopštenje VMA

"Na internetu i društvenim mrežama prisutni su tekstovi o tzv. VMA dijeti, koja se predstavlja kao preporuka lekara sa Vojnomedicinske akademije. VMA se ograđuje od takvih tekstova i preporuka kako građani ne bi bili dovedeni u zabludu što, u krajnjem slučaju, može da utiče i na njihovo zdravstveno stanje.

1 / 1 Foto: printsckrin

Pitali smo psihologa zašto SVI sada OVOLIKO JEDEMO

Savetovalište za ishranu VMA, koje se nalazi u okviru Sektora za preventivnu medicinu VMA, bavi se isključivo individualnim pristupom svakom pacijentu i izrađuje različite tipove dijeta prilagođenih uzrastu, zdravstvenom stanju, navikama i drugim činiocima od značaja u svakom pojedinačnom slučaju. Osim toga, u Savetovalištu se izrađuju i standardizovani jelovnici u sklopu nutritivne podrške za pacijente na stacionarnom lečenju u VMA, kao i za ambulantno lečene pacijente.

Kada su u pitanju dijete za postizanje željene telesne mase, potrebno je upozoriti potencijalne korisnike na mogući štetni efekat rigoroznih ograničenja ishrane, kojim se za nerealno kratak rok želi postići "idealna" težina. Stoga je posebno značajno da se, pre preduzimanja takve dijete, konsultuju stručnjaci, kakvi postoje u našem, a i u drugim savetovalištima.

Pravilna ishrana predstavlja jedan od segmenata očuvanja zdravlja i prevencije hroničnih bolesti, kao i unapređenja kvaliteta života", naglašavaju u obaveštenju lekari.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.